Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Άνοιγμα Τσίπρα σε Ρωσία και… Καραμανλή!


Υπερασπίστηκε τα γεωπολιτικά ανοίγματα …Καραμανλή ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Vesti, ενώ έδωσε στεγνά τον Παπανδρέου και τον Παπαδήμο για την διακοπή της συνεργασίας, την ώρα που κάποιοι δήθεν αστοί υπερασπίζονται ακόμα και τα γελοία επιχειρήματα Παπανδρέου για το παρασκήνιο της συνάντησης με τον Πούτιν!

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία συνιστά προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ και μια κυβέρνηση της Αριστεράς. «Πιστεύουμε ότι η διακοπή στις σχέσεις
μας, η οποία σημειώθηκε επί των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, πρέπει να ξεπεραστεί» τόνισε, κάνοντας λόγο για συνεργασία που θα ωφελήσει και τις δύο χώρες.

«Η αλλαγή της κατεύθυνσης της εξωτερικής μας πολιτικής αποτελεί προτεραιότητα για μας», προσέθεσε.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «πεπαλαιωμένο» το δόγμα ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση. «Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε το πεπαλαιωμένο δόγμα ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση. Αυτό το σύνθημα τελευταία μετατράπηκε σε σύνθημα «η Ελλάδα παραδόθηκε στη Δύση. Είμαστε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις ως προς τις άλλες χώρες-μέλη. Αλλά, παράλληλα, είμαστε και μια χώρα που μπορεί να εφαρμόζει ανεξάρτητη, δυναμική και ειρηνική εξωτερική πολιτική», είπε ο κ. Τσίπρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου