Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Παράταση μέχρι το 2015 παίρνει η ΚΑΠ, ωφελημένοι οι κάτοχοι δικαιωμάτων


 Κερδίζει συνεχώς έδαφος η προοπτική για παράταση έως το 2014 του υφιστάμενου καθεστώτος ενισχύσεων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Σύμφωνα με ενδελεχές ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda, οι καθυστερήσεις στην κατάρτιση του νέου κοινοτικού προϋπολογισμού οπωσδήποτε λειτουργούν προς όφελος των παραγωγών που έχουν στα χέρια τους ιστορικά δικαιώματα αλλά και όσων θέλουν να κατοχυρώσουν τη θέση τους για τα επόμενα χρόνια και μέχρι το 2020.

Σύμφωνα με ενδελεχές ρεπορτάζ της Agrenda, η παράταση ενός χρόνου της ΚΑΠ θα βγάλει κερδισμένους τους Έλληνες αγρότες ενώ θα δώσει και περισσότερο χρόνο σε όσους θέλουν να κατοχυρώσουν τη θέση τους για τα επόμενα χρόνια.Σύμφωνα με ενδελεχές ρεπορτάζ της Agrenda, η παράταση ενός χρόνου της ΚΑΠ θα βγάλει κερδισμένους τους Έλληνες αγρότες ενώ θα δώσει και περισσότερο χρόνο σε όσους θέλουν να κατοχυρώσουν τη θέση τους για τα επόμενα χρόνια.
Η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό καθιστά όλο και πιο σίγουρη την απόφαση να γίνει το 2014 ένα μεταβατικό έτος προς τη νέα ΚΑΠ, κατά τη διάρκεια του οποίου ουσιαστικά θα εφαρμοστεί το καθεστώς ενίσχυσης με το μοντέλο των ιστορικών δικαιωμάτων, όπως το ξέρουμε σήμερα.
Η παράταση ενός χρόνου της υφιστάμενης ΚΑΠ θα βγάλει σαφώς κερδισμένους τους Έλληνες αγρότες και ειδικότερα όσους έχουν στα χέρια τους ιστορικά δικαιώματα, ενώ θα δώσει και περισσότερο χρόνο σε όσους θέλουν να κατοχυρώσουν τη θέση τους για τα επόμενα χρόνια της νέας ΚΑΠ (2015-2019), κατά τη διάρκεια των οποίων θα διατηρηθεί ένα ποσοστό των ιστορικών δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου