Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Ρίχνουν λεφτά για να διαλύσουν το κόμμα του Καμμένου




Σκηνές ροκ διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρας στο εσωτερικό του κόμματος του Πάνου Καμμένου, με τους ΑΝΕΛ να βρίσκονται ένα βήμα πριν την διάσπαση!

Χαρακτηριστικό της έντονης αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει στους κόλπους του κόμματος είναι το γεγονός ότι στην έκτακτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας παραβρέθηκαν - πέραν του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου - μόνο πέντε βουλευτές, από τους 20 που συνολικά έχει το κόμμα.

Την ώρα που ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού,  δύο κορυφαία στελεχη, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικός ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος και ο εκπρόσωπος Τύπου Χρήστος Ζώης κυκλοφορούσαν στους διαδρόμους της Βουλής και καταφέρονταν εναντίον του κ. Καμμένου.

Από τους 14 συνολικά βουλευτές που δεν παρέστησαν στη συνεδρίαση της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων μόνο δύο απουσίαζαν δικαιολογημένα. Συνεπώς οι υπόλοιποι 12 δεν πήγαν θέλοντας προφανώς να εκφράσουν με αυτόν τον τρόπο τη διαφωνία τους με τη στρατηγική που ακολουθεί ο κ. Καμμένος.

Ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛΛ. συγκάλεσε εκτάκτως το απόγευμα συνεδρίαση της Κ.Ο. μετά τα όσα είχαν γίνει τις προηγούμενες ώρες και τη σκληρή κριτική που άσκησε ο κ. Μαρκόπουλος στον αρχηγό του.

Στην ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ με τη ΔΕ ο κ. Καμμένος, εξήγγειλε το ιδρυτικό συνέδριο το οποίο πρότεινε να διεξαχθεί στις 27-28-29 Απριλίου 2013, και που, όπως είπε, δεν έγινε νωρίτερα εξαιτίας του οικονομικού αποκλεισμού, που «μας έχουν κάνει οι σημερινοί συγκυβερνώντες, απαγορεύοντας ουσιαστικά να εφαρμοστεί η συνταγματική διάταξη που ορίζει την ποσόστωση που θα πρέπει τα κόμματα να παίρνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό και έτσι απαγόρευσε μέχρι σήμερα να γίνει το Συνέδριο».

 Το συνέδριο θα εκλέξει πρόεδρο και γενικό γραμματέα.

Συνεδρίασε εκτάκτως η Κοινοβουλευτική Ομάδα με άλλον γραμματέα


Όλα ξεκίνησαν το πρωί όταν στην συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής προκλήθηκε ένταση. Ασκήθηκε έντονη κριτική στον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο από τους κυρίους Ζώη, Μαρκόπουλο και το στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιώργο Αναγνωστόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες , ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε στην αρχή της συνεδρίασης και όσο ήταν εκεί οι κάμερες για να ανακοινώσει την διεξαγωγή συνεδρίου.
Στην συνέχεια, βουλευτές και στελέχη του κόμματός του, του είπαν να μην αποχωρήσει αλλά να συζητήσουν διεξοδικά εσωκομματικά θέματα, αλλά εκείνος πολύ προκλητικά τους απάντησε: "Δεν θέλω να συζητήσω μαζί σας", και αποχώρησε.

Τα τρία σημεία στα οποία διαφωνούν κορυφαία στελέχη και βουλευτές των ΑΝΕΛ είναι: η θέση Καμμένου να υιοθετηθεί το δολάριο ως νόμισμα, ότι ζητάει εκλογές και να παραιτηθούν οι βουλευτές για να τις εκβιάσουν και το "υποπτο" όπως το χαρακτηρίζουν άνοιγμα που κάνει για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, κορυφαίο στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τινάχτηκε στον αέρα η κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Διοικούσας Επιτροπής: «Αιτία υπήρξε το ότι ο κ. Πάνος Καμμένος προκειμένου να μην γίνει συζήτηση για θέματα εξόχως σοβαρά, τόσο για τη γραμμή όσο και για την πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος, αλλά και για ζητήματα ηθικής τάξης, έφυγε αφήνοντας στην κυριολεξία άφωνους τους βουλευτές και τη Διοικούσα Επιτροπή».

Κατόπιν τούτου, κοινοβουλευτικά και μη στελέχη τον κατηγορούν ότι «απέδρασε» από τη συνεδρίαση επιδεικνύοντας «απαράδεκτη για αρχηγό κόμματος δειλία και ανευθυνότητα» μπροστά στα κρίσιμα ερωτήματα που θα καλούνταν να απαντήσει, είπε το κορυφαίο στέλεχος των ΑΝΕΛ.

Αργά το απόγευμα εκδόθηκε ανακοίνωση από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην οποία αναφέρονται τα εξής:

"Συνεκλήθη εκτάκτως κατόπιν αιτήματος μελών της η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Οι παρόντες βουλευτές απάντησαν σε κείμενο που δημοσιεύθηκε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ως εξής:

«Όταν ελέγχονται «τα κορυφαία στελέχη» για την ανωνυμία τους (ίσως διότι και οι ίδιοι αμφισβητούν την «κορυφαιότητά» τους) ελέγχεται και η αλήθεια της «αιτίας» και η ειλικρίνεια της «εξήγησης» που δόθηκε στη δημοσιότητα, από κάποιους, ερήμην των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Δηλώνουμε ότι στους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» δεν υπάρχουν «κορυφαία στελέχη». Υπάρχουν μόνο ανεξάρτητοι Έλληνες σε όλα τα μέρη της χώρας που τους υπηρετούν οι βουλευτές τους ως απλοί στρατιώτες.

Υπάρχουν οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μας και δεσμευτήκαμε να μη τους προδώσουμε. Έτσι και κάνουμε.

Προχωράμε πιο δυνατοί, πιο ελεύθεροι και, κυρίως, πιο ανεξάρτητοι».

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα επιβεβαιώνει την πρωινή απόφαση να προχωρήσει στον ανασχεδιασμό των οργάνων ενόψει του συνεδρίου.

Λόγω αρνήσεως του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστα Μαρκόπουλου να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθήκοντα γραμματέα ασκεί ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Παναγιώτης Μελάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου