Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Σε διαθεσιμότητα με τον νόμο


ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ


Σε διαθεσιμότητα με τον νόμο
Σε διαθεσιμότητα και με... το νόμο βρίσκονται πλέον οι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διοικητικών κλάδων. Με την έκδοση της προαναγγελθείσας πράξης νομοθετικού περιεχομένου το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, παρέκαμψε τελικώς το σκόπελο της άρνησης των δημάρχων αφενός να αποστείλουν στοιχεία και αφετέρου να υπογράψουν τις απαιτούμενες διαπιστωτικές πράξεις.
Στο πλαίσιο αυτό, τα στοιχεία για όσους φορείς δεν είχαν αποστείλει λίστες (ως επί το πλείστον ΟΤΑ) θα αντληθούν από αυτά που έχουν συλλεγεί μέσω της απογραφής, συμπαρασύροντας όμως στη διαθεσιμότητα το σύνολο των υπαλλήλων των συγκεκριμένων κατηγοριών, αφού δεν μπορούν να διαπιστωθούν σε αυτή τη φάση οι εξαιρέσεις. «Η διαρκής επικαιροποίηση και συμπλήρωση των στοιχείων των υπαλλήλων, οι οποίοι περιλαμβάνονται στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού, προκειμένου για μεταβολές της υπηρεσιακής τους κατάστασης που επέρχονται αυτοδικαίως από τυπικό νόμο, γίνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εφόσον δεν πραγματοποιηθεί από το αρμόδιο όργανο και εντός της προθεσμίας που προβλέπεται από το νόμο» αναφέρεται στη νομοθετική πράξη.
Παράλληλα, καταργώντας την μέχρι σήμερα ισχύουσα διοικητική πρακτική της υπογραφής διαπιστωτικών πράξεων από τη διοίκηση του εκάστοτε φορέα, προστίθεται πως «για την επέλευση των πάσης φύσεως συνεπειών της ανωτέρω υπηρεσιακής μεταβολής δεν είναι αναγκαία η έκδοση σχετικής πράξης».
Η παραπάνω εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα, οι υπάλληλοι που εξαιρούνται του μέτρου, και θα συμπεριληφθούν σ' αυτό, να πρέπει οι ίδιοι να προσκομίσουν στη συνέχεια τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Παράλληλα δεν αποκλείεται να υπάρξει και ρήγμα στις τάξεις των εργαζομένων, αλλά και στην άρνηση των αιρετών, αφού θα βρεθούν αντιμέτωποι με όσους αδίκως συμπαρασύρει η ρύθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου