Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Άρχισε τις κωλοτούμπες ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, πριν ακόμη γίνει πρωθυπουργός!




Ένας «Κομανέτσης» Νο2 κάνει σιγά σιγά την εμφανισή του στο προσκήνιο. Πρόκειται για τον Αλέξη Κομανέτση τον περίφημο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρίσκεται στην κορύφωση τους νεροτσουλήθρας και ετοιμάζεται για την εντυπωσιακή κωλοτούμπα που θα συναρπάσει τα πλήθη.


Ο ατρόμητος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταργούσε το Μνημόνιο με το που ανέβαινε στην εξουσία-έχοντας στο πλευρό τον πρώην συνδικαλιστή του ΟΤΕ Στρατούλη, ο οποίος τιμά τις επιταγές του λαού της Παιανίας και αγωνίζεται για να επανακρατικοποιήσει τις επιχειρήσεις που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν-έκανε την πρώτη κωλοτούμπα και μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, για κοινό μέτωπο των χωρών του Νότου, για κοινή αντιμετώπιση της κρίσης με όλα τα κράτη της Ευρώπης και διάφορα άλλα χαοτικά και αφηρημένα.

Ο σαφής Τσίπρας που υπόσχονταν ότι η Ελλάδα θα βγει από το Μνημόνιο τις πρώτες μέρες που θα γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, αρχίζει να το παίρνει αλλιώς, στην ιδέα ότι υπάρχουν πιθανότητες να γίνει κυβέρνησει και να αναγκασθεί να ανέβει αυτός στο ελικόπτερο με την Ρένα Δούρου δίπλα του να τραγουδά «Η καρδιά μου ανήκει στον μπαμπά (Δραγασάκη)».

Ανεξήγητη είναι και η εμμονή του Τσίπρα προσωπικά κατά της Μέρκελ. «Μερκελιστές», είναι η αγαπημένη του λέξη. Πέραν του γραφικού της ιστορίας, η συμπεριφορά του δικαιώνει εκείνους που διηγούνται θεωρίες συνομωσίας για Αμερικανούς συμβούλους που τον καθοδηγούν και του κλείνουν συνεντεύξεις με τα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα. Η κάποιους άλλους που υποστηρίζουν ότι τους συγκεκριμένους συμβούλους τους πληρώνει μεγαλοεπιχειρηματίας που έχει συμφέρον να μην αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα. Κάτι λένε σχετικά και για την επαγγελματική σταδιοδρομία κοντινού προσώπου του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μάλλον πρόκειται για κακές γλώσσες.

Το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» δεν δίστασε να αποδώσει στον Αντώνη Σαμαρά το παρατσούκλι «Αντώνης Κομανέτσης» όταν ο Αντώνης βάδιζε καρφί για την εξουσία. Το ίδιο κάνουμε και τώρα με τον Αλέξη Τσίπρα σε αντίθεση με πολλούς δημοσιογράφους που σπεύδουν να δηλώσουν ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ για να τρουπώσουν στην ΕΡΤ, στα κρατικά κανάλια, στα γραφεία τύπου, στο ΑΠΕ και πάει λέγοντας. Περιμένουμε από τον Αλέξη Κομανέτση να μας διαψεύσει. Εκτός κι αν ο ίδιος έχει ψηθεί να βάλει τη χώρα στο δολλάριο και να ζούμε βασιλιάδες με τα πετροδόλλαρα που πρόκειται να πέσουν ως αστρική βροχή στα κεφάλια μας. Καλά θα κάνει να είναι προσεκτικός σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία. Επίσης θα πρέπει να αποφασίσει αν θα είναι ηγέτης η Αλέξης Κομανέτσης. Κλείνοντας ας μας επιτρέψει να γελάσουμε ως εξής: Xo-xo-xo…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου