Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

Τρόμος από τα γκάλοπ στη Συγγρού. Έρχεται μεγάλη ήττα


Δυσοίωνα τα μηνύματα για τη Νέα Δημοκρατία ενόψει Ευρωεκλογών αλλά και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης τον ερχόμενο Μάη.
Τα αποτελέσματα των μυστικών δημοσκοπήσεων που διεξάγονται αυτή τη στιγμή ανά την επικράτεια
καταγράφουν σημαντική πτώση της δύναμης του κυβερνητικού κόμματος ενώ το ακόμα χειρότερο είναι ότι στις περισσότερες περιφέρεις υστερεί έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με ορατό το ενδεχόμενο να βαφτεί κόκκινος ο χάρτης της χώρας το βράδυ των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίς της εφημερίδας "ΠΑΡΟΝ" η μόνη περιφέρεια στην οποία έχει ακόμα ισχνό προβάδισμα είναι η περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ οριακά είναι τα πράγματα και στην Κεντρική Μακεδονία. Όπως,μάλιστα αποκαλύπτει η εφημερίδα τα αποτελέσματα αυτά προέρχονται από δημοσκοπήσεις που έχει παραγγείλει η ίδια η Νέα Δημοκρατία και κατά συνέπεια αποκλείεται η εκδοχή της αλλοίωσης των στοιχείων.

Το ακόμα πιο ανησυχητικό για τη ΝΔ είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει κεφάλι και στην παράσταση νίκης , κάτι που αν παγιωθεί σε βάθος χρόνου θα κάνει την κατάσταση μη αναστρέψιμη. Το μόνο θετικό πεδίο ακόμα είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί ακόμα προβάδισμα σε ότι αφορά την καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ωστόσο όπως έχει δείξει η σύγχρονη πολιτική ιστορία το στοιχείο αυτό δεν αποτελεί ικανή προϋπόθεση εκλογικής επιτυχίας.

Το ρεπορτάζ από το " ΠΑΡΟΝ" αναφέρει ότι παράγοντες του κόμματος της ΝΔ δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους αλλά εκτιμούν ότι μέχρι το Μάη το πολιτικό κλίμα θα είναι διαφορετικό ενώ ποντάρουν στο γεγονός ότι στις ερχόμενες εκλογές θα συμμετάσχουν νέοι πολιτικοί σχηματισμοί ικανοί να αλλάξουν την ισορροπία δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου