Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΘΡΩΠΟΙ Ή ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ;


Από τις 6-5-2010 στη χώρα έγινε πραξικόπημα !Καταλύθηκε ουσιαστικά κάθε έννομη τάξη καταλύθηκε το δίκιο! Ζούμε την απόλυτη ανομία και κατάρρευση!

Ξοδεύτηκαν αμύθητα ποσά ,για να λουφάξουμε με θεωρίες συνομωσίας, εξωπλανητικές εισβολές
και μάχες, φωτισμένους άνωθεν σωτήρες ή αντίχριστους κι άλλα φαιδρά και παιδαριώδη! Κάτι έξω από εμάς μας «σώζει»! Ο τέλειος παραλογισμός, η τέλεια ανοησία κι ο αποπροσανατολισμός… Δε γίνεται λόγος πουθενά για το στοιχειώδες ,ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΒΑΘΙΑ ΗΘΙΚΟ! Όποια άλλη στάση είναι στρουθοκαμηλισμός! ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥ!ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ή ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΣ;ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ή ΔΟΥΛΟΣ!

Ζούμε τον άκρατο φασισμό, με όλα τα κόμματα να παίζουν το ίδιο παιχνίδι της συναλλαγής και της απάτης, ψελλίζοντας μισές αλήθειες και μη προσφέροντας τίποτα στην πράξη! Κι όπως λέει ο λαός «ενός κακού ,μύρια έπονται»… Για το έλλειμμα αξιών κανείς δε μιλάει. Κι όμως εκεί βρίσκεται η αιτία του κακού...

Ποιο σύστημα αξιών υπηρετήσαμε και τι διδάξαμε στα παιδιά μας; Μήπως είχαμε απαξιώσει τον άνθρωπο και στη θέση του επικροτήσαμε το χρήμα και το κέρδος σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής ,αντιμετωπίζοντας το διπλανό μας ως αντικείμενο χρησιμοθηρίας και συναλλαγής; Αν ναι, τότε στερηθήκαμε όλα τα φυσικά μας «δικαιώματα» ,όπως αυτό της αληθινής κι ανιδιοτελούς αγάπης και της συντροφικότητας, της ανθρωπιάς και της ελευθερίας... Και μείναμε «άρρωστοι» από μοναξιά και θλίψη! Δηλητηριάσαμε τις ψυχές μας με καχυποψία, με μίσος και με δόλο. Θεωρήσαμε ως το πιο φυσικό πράγμα τον ανταγωνισμό, το να ξεχωρίζουμε , για να νιώθουμε «επιφανείς»… κρύβοντας κάτω από τη «μάσκα» τη βαθιά μοναξιά και τη συναισθηματική μας αναπηρία! Αναπτύξαμε ένα «άρρωστο» και θηριώδες ΕΓΩ, ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ,που σκεπάστηκε από το βόρβορο και τη λάσπη του συρμού και «των επιταγών» του καιρού μας. ΚΑΝΑΜΕ ΔΥΣΤΥΧΕΙΣ ΚΙ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΕ ΚΟΥΦΙΑ ΕΙΔΩΛΑ ΚΑΙ ΚΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ!ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΘΗΡΙΑ!

Πρώτοι διδάξαντες της διαστροφής οι «πολιτικοί μας μέντορες» κι οι αυλοκόλακές τους, με όλα τα ιδιωτικά ΜΜΕ πρώτα να «σέρνουν το χορό» της ευτέλειας! Μας «δίδαξαν» ότι αξίζουμε μόνο σωρεύοντας χρήματα και καταναλώνοντας πράγματα, υποκατάστατα της χαμένης ευτυχίας και της μοναξιάς! Αφεθήκαμε να γίνουμε μια άμορφη μάζα, αριθμοί, είδη αναλώσιμα, εύκολα χειραγωγούμενα, όπως αυτοί μας θέλουν! Καιρός να αποκτήσουμε πολιτική συνείδηση, που σημαίνει κοινωνική ευαισθησία κι ανθρωπιά, που σημαίνει την αίσθηση του κοινού καλού και της κοινής λογικής, που είναι τα κύρια ζητούμενα σήμερα!

Μας «πέρασαν» ως μόνη λογική ζωής την τρέλα ενός κόσμου άκοσμου, απάνθρωπου, εικονικού και ψεύτικου. Μήπως μας έκαναν κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσή τους και ακόμα θεωρούμε λογικά αυτά που υφιστάμεθα; Είναι λογικό να πεθαίνει ένας ολόκληρος λαός ΓΙΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ,ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ; Πόσο ακόμα θα αντέχουμε τον παραλογισμό;

Έχουμε γίνει όμοιοι με τους δήμιούς μας και δεχτήκαμε τους κανόνες της ζούγκλας ως εάν να είμαστε υπάνθρωποι; Μήπως είμαστε ΒΆΡΒΑΡΟΙ κατά βάθος και δεχόμαστε «δοτούς» και ΕΓΚΆΘΕΤΟΥΣ να μας ποδηγετούν, σαν κάτι φυσικό και τελεσίδικο, άνωθεν δοσμένο;

Αν μέσα μας δεν ξεχωρίσουμε την αξιοπρέπεια και την περηφάνια του ελεύθερου κι αδούλωτου ανθρώπου και την Ελληνική ψυχή ,που φρόντισαν να πνίξουν στη μαυρίλα του σκοταδισμού και της χυδαιότητας, πάμε χαμένοι… Αν δε βρούμε τον αληθινό μας εαυτό ,το φιλότιμο και ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μας ως Έλληνες, χαθήκαμε..και μαζί μας χάνεται η Ελλάδα, μια πλούσια χώρα, η χώρα του φωτός, και το μέλλον των παιδιών μας! Είναι καιρός να αποφασίσουμε να βγούμε από τη φυλακή του εγώ, να ακούσουμε τους άλλους χωρίς αγκυλώσεις, ιδεοληψίες και εμμονές. Τότε θα ακούσουμε φωνές λαγαρές, ανθρώπινες ,που γαληνεύουν την ψυχή και το πνεύμα και θα ΔΙΑΚΡΊΝΟΥΜΕ την αλήθεια από το ψέμα! ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΜΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ!

Οι διαφορετικές μας προσεγγίσεις ας γίνουν ο πνευματικός και ψυχικός μας «πλούτος» για αρραγή λαική ενότητα ,για έμπνευση και δημιουργία κι όχι ο λόγος του διαχωρισμού μας!

Ποτέ δεν ήμαστε τόσο ενωμένοι απέναντι στον κοινό εχθρό! Στο όνομα ενός παράνομου και απεχθούς χρέους, που έχει ήδη πληρωθεί , μας εξοντώνουν και ξεπουλάνε τη γη μας και το μέλλον των παιδιών μας! ΠΩΣ ΚΑΤΑΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;

Τι κάνουμε όταν το πολιτικό σύστημα ουσιαστικά δεν κάνει ΤΙΠΟΤΑ; Παίρνουμε την υπόθεση της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ του καθεστώτος υποτέλειας ,που μας επιβλήθηκε, ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ! Πασχίζουμε να βρούμε τους ομοίους μας και να οργανωθούμε κάτω από τα κοινά, ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ κοινωνικά ζητούμενα και συντονίζουμε τον αγώνα μας με τον αγώνα άλλων, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΝΑ ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΑΡΩΣΕΙ! Επιτέλους ας μάθουμε στην πράξη να ΣΥΝΕΝΝΟΟΥΜΑΣΤΕ ,σεβόμενοι τις διαφορές μας. Ποτέ δε ζήσαμε τη δημοκρατία, αλλά μόνο την ελευθεριότητα… γι’ αυτό νιώθουμε μόνοι, ανασφαλείς και φοβισμένοι, ανίκανοι για ουσιαστική επικοινωνία με τους άλλους… ΚΑΙΡΟΣ ΠΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΎΜΕ!ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ,ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ,ΠΟΥ ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ!ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ «ΘΗΣΑΥΡΟ» ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ!ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ!

Φτάνει να βρούμε μέσα μας με αυτοσεβασμό ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ και την αληθινή του αξία! Τότε μόνο θα ξεχωρίσουμε τους ομοίους μας και θα κάνουμε την επανάσταση του αυτονόητου, ζητώντας τη ζωή και τη χώρα μας πίσω! ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΑΔΟΥΛΩΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

Καλή λευτεριά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου