Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Έσβησε ο διακόπτης του ΟΣΔΕ για την ΕΑΣ Μεσσηνίας



Χωρίς πρόσβαση στο σύστημα καταχώρισης των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) είναι η ΕΑΣ Μεσσηνίας από σήμερα, 19 Απριλίου, μετά την αποκάλυψη ότι χρέωνε τους παραγωγούς-μέλη της με 30 έως 40 ευρώ την αίτηση. Το θέμα βγήκε στη δημοσιότητα λόγω της διαμάχης της με τον πρωτοβάθμιο Αγροτικό Συνεταιρισμό Νεοχωρίου Λεύκτρου, ο οποίος χρέωνε μόλις 16 ευρώ και μόνο για τις παράλληλες εργασίες (σκανάρισμα δικαιολογητικών, εκτύπωση αίτησης).
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΟΠΕΚΕΠΕ αποφάσισε να διακόψει την ενεργοποίηση δικαιωμάτων στην ΕΑΣ Μεσσηνίας.Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΟΠΕΚΕΠΕ αποφάσισε να διακόψει την ενεργοποίηση δικαιωμάτων στην ΕΑΣ Μεσσηνίας.
Τελικά, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΟΠΕΚΕΠΕ αποφάσισε να διακόψει την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενίσχυσης κι έτσι οι παραγωγοί δεν μπορούν να ενεργοποιήσουν τα δικαιώματα στα γραφεία της ΕΑΣ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής: «Με βάση την σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της κοινοπραξίας ΠΑΣΕΓΕΣ-Neuropublic έχει ξεκινήσει ήδη σε όλη τη χώρα η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης έτους 2012. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται χωρίς καταβολή τιμήματος από τους παραγωγούς, δεδομένου ότι το κόστος ενεργοποίησης αναλαμβάνεται από το υπουργείο σύμφωνα με την παραπάνω σύμβαση.
Τις προηγούμενες μέρες παρατηρήθηκε ότι η ΕΑΣ Μεσσηνίας, η οποία λειτουργεί ως πύλη εισόδου στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, λαμβάνει διάφορα χρηματικά ποσά από τους παραγωγούς, ως τίμημα για την υποβολή της αίτησης ενεργοποίησης των δικαιωμάτων.
Επειδή η απαίτηση καταβολής τιμήματος είναι αντίθετη με την υπογραφείσα σύμβαση, η διαδικασία για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων στη Μεσσηνία διακόπτεται από την Πέμπτη 19/04/2012, λόγω της μη ορθής υλοποίησής της από την ΕΑΣ Μεσσηνίας.
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα φροντίσει τις επόμενες ημέρες να διεξαχθεί η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων χωρίς οικονομική επιβάρυνση των παραγωγών, όπως έγινε και τα 2 προηγούμενα χρόνια και όπως προβλέπει η σύμβαση του υπουργείου με την ανάδοχη εταιρεία.
Σας υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 15/05/2012 και οι παραγωγοί δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα στις φετινές επιδοτήσεις από την ολιγοήμερη διακοπή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου