Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Μήνυμα ενότητας στέλνουν οι αγρότες, αγωνιούν για «ψηφαλάκια» οι πολιτικοί


 Μήνυμα αποφασιστικότητας για τη βελτίωση των συνθηκών στον αγροτικό χώρο, στέλνουν οι αγρότες από τον κόμβο της Νίκαιας, όπου και το σημείο αναφοράς των φετινών κινητοποιήσεων. Σε μια παράταξη τρακτέρ που έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία των διοργανωτών, καθώς υπερβαίνει τα 3 χιλιόμετρα, όλα δείχνουν να λειτουργούν ρολόι, με το χρόνο μάλιστα να κυλάει μέχρι στιγμής υπέρ των «εξεγερμένων».

Σε μια παράταξη τρακτέρ που έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, όλα δείχνουν να λειτουργούν ρολόι, με το χρόνο μάλιστα να κυλάει μέχρι στιγμής υπέρ των «εξεγερμένων».Σε μια παράταξη τρακτέρ που έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, όλα δείχνουν να λειτουργούν ρολόι, με το χρόνο μάλιστα να κυλάει μέχρι στιγμής υπέρ των «εξεγερμένων».

Η δημοσιογραφική ομάδα του AgroNews και της Agrenda επισκέφθηκε την Κυριακή τον τόπο της διαμαρτυρίας και «έζησε» το μεγαλείο του αγώνα, όταν αυτός είναι δίκαιος, πολιτισμένος και ενωτικός.
Με «σύμβολο» την εμβληματική μορφή του Βαγγέλη Μπούτα και με μια δεμένη ομάδα νέων στελεχών του χώρου να μεριμνούν για την ενίσχυση των δυνάμεων και την τάξη στο χώρο της συγκέντρωσης, είναι φυσικό, το «άγχος» να περνάει στους πολιτικούς και σε όσους «κατάφεραν» να απαξιώσουν το αγροτικό επάγγελμα και να φθάσουν μεγάλο μέρος του αγροτικού κόσμου της χώρας στα όρια της εξαθλίωσης.

Έτσι, οι μεν εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης σπεύδουν να προσεταιρισθούν τον αγροτικό κόσμο που βρίσκεται στο δρόμο, τα δε κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση καταβάλουν αγωνιώδεις προσπάθειες όχι μόνο να περιορίσουν την επέκταση της «φωτιάς» και στην υπόλοιπη χώρα, αλλά και να «διασπάσουν» με κάθε τρόπο το «μέτωπο» των αγροτών.

Έτσι, πότε με το «ευαγγέλιο» και πότε με «φραγγέλιο» αυτό το οποίο κυρίως επιχειρείται, από κομματικούς παράγοντες, βουλευτές και στελέχη της κυβέρνησης, είναι να αναδειχθούν οι αδυναμίες στη διαμόρφωση μιας σαφούς διεκδικητικής γραμμής, να τονισθούν οι διαφορές συμφερόντων μεταξύ των διαμαρτυρομένων και να αξιοποιηθεί η κυβερνητική «υπεροπλία» στο χώρο της ενημέρωσης.  


Την ίδια ώρα, οι διαδοχικές συσκέψεις στο Μαξίμου και η αίσθηση που καλλιεργείται τεχνηέντως ότι η κυβέρνηση βλέπει με «καλό μάτι» την «τακτοποίηση» μιας σειράς θεμάτων που δεν συνοδεύονται από ιδιαίτερο δημοσιονομικό κόστος, μάλλον έχει να κάνει με την προσπάθεια να αποφευχθεί μια ολομέτωπη αντιπαράθεση και να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος μέχρι τον «εκφυλισμό» της διαμαρτυρίας.

Έτσι, παρ’ ότι το Σαββατοκύριακο δεν υπήρξαν επίσημες συναντήσεις και αξιόλογες δηλώσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, αυτό που πλανάται ως ενδεχόμενο, είναι  η συγκέντρωση υπό την μορφή «πακέτου» κάποιων θεμάτων που έτσι κι αλλιώς πρόκειται να αντιμετωπισθούν, όπως π.χ. οι πληρωμές της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο βαμβάκι, οι ενισχύσεις του άρθρου 68, η επιστροφή (κάπως νωρίτερα) του φόρου στο πετρέλαιο και ορισμένες διευθετήσεις σε θέματα χρήσεων γης και να παρουσιασθούν σαν ένδειξη καλής θέλησης από την πλευρά της κυβέρνησης. Στο παιχνίδι αυτό των εντυπώσεων «επιστρατεύονται» και κάποια χρηματοδοτικά εργαλεία όπως η δανειοδότηση των μεταποιητικών μονάδων ροδάκινου και η επιστροφή του ΦΠΑ στα ντοματάδικα, προκειμένου οι επιχειρήσεις αυτές να εξοφλήσουν τα χρωστούμενα στους παραγωγούς και να εκτονωθεί κάπως η κατάσταση.

Τέλος, το τελευταίο μέτρο που ενδέχεται να αξιοποιηθεί είναι η επαναφορά της επιδότησης επιτοκίου στα αγροτικά δάνεια, μέτρο το οποίο συζητείται εδώ και καιρό και για το οποίο έχει υπάρξει ενδελεχής ενημέρωση από την Agrenda και το AgroNews.     

Ο χάρτης των κινητοποιήσεων

 
Λάρισα: Αποφασισμένοι να παραμείνουν στις θέσεις τους δηλώνουν οι αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι επισημαίνουν ότι το μπλόκο της Νίκαιας είναι ενιαίο, πανθεσσαλικό και το πιο δυναμικό, καθώς τα τρακτέρ έχουν ξεπεράσει τα 1200.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι διοικήσεις των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, υπογράμμισαν ότι "ο αγώνας δυναμώνει" και ότι "δεν θα περάσει η τρομοκρατία της κυβέρνησης".

Όπως ανάφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας, "ο αγώνας είναι κοινός και η συμπαράσταση της κοινωνίας φαίνεται και από τις ανακοινώσεις των διαφόρων κοινωνικών φορέων". Παράλληλα ο Β. Μπούτας δήλωσε ότι δεν θέλουν τη στήριξη της «Χρυσής Αυγής» μέλη της οποίας, όπως είπε, προτρέπουν τους αγρότες να συγκρουστούν με τα ΜΑΤ.
Βοιωτία: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να επισκεφτεί τους αγρότες της Βοιωτίας στο ύψος του Ορχομενού, σήμερα Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου, στις 11 η ώρα. Ωστόσο ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, μεταξύ αγροτών και αστυνομίας, όταν οι πρώτοι επιχείρησαν να καταλάβουν πεζή την Εθνική οδό, όπως έγινε και σε άλλες  περιοχές της χώρας. Τελικά οι αγρότες “πάτησαν” Εθνική και μοίρασαν στους διερχόμενους οδηγούς σπανάκι και ραδίκια. Οι συγκεντρωμένοι αγρότες της Βοιωτίας παραμένουν στην περιοχή του Ορχομενού, όπου συνεχίζουν να καταφτάνουν και άλλα αγροτικά μηχανήματα, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται σε περίπου 350.
Λαμία: Σε κατάληψη των διοδίων της Αγίας Τριάδας στο 198ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας προχώρησαν για λίγη ώρα οι αγρότες της περιοχής. Μετακινήθηκαν μέχρις εκεί με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα, άνοιξαν τις μπάρες και επέβαλαν επιβράδυνση της κυκλοφορίας μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό για την απεργία τους όπως επίσης και τόνους ρυζιού στους διερχόμενους οδηγούς.

«Είναι μια κίνηση με συμβολικό χαρακτήρα αναμένοντας τις απαντήσεις από την κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημήτρης Δημογιάννης ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σ' αυτή τους την κίνηση είχαν ζητήσει τη συμπαράσταση των δημάρχων της περιοχής αλλά και των βουλευτών ενώ παρουσία δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κυριακάκης. Μετά από μία ώρα περίπου επέστρεψαν και πάλι στο χώρο της έκθεσης Λαμίας όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα τα τρακτέρ.

Δομοκός: Έξω από τον Δομοκό 70 αγροτικά μηχανήματα έχουν συγκεντρωθεί και παραμένουν παραταγμένα στην άκρη του δρόμου. Μάλιστα την Κυριακή (03/02) υπήρξαν επαφές ώστε οι αγρότες του Δομοκού να κατέβουν στη Λαμία, χωρίς ωστόσο να αποφασιστεί κάτι. Σε περίπτωση που επιχειρηθεί κάτι τέτοιο, αναμένεται να υπάρξει άμεση αντίδραση της Αστυνομίας, η οποία θα επιδιώξει να αποτρέψει την ενίσχυση του μπλόκου των αγροτών της Λαμίας.

Σέρρες: «Ραντεβού» με τα τρακτέρ τους στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Σερρών, στο ύψος του Λευκώνα, δίνουν το πρωί της Δευτέρας 04 Φεβρουαρίου, αγρότες του νομού Σερρών, με εξαίρεση τους συναδέλφους τους που θα παραμείνουν με τα τρακτέρ τους, παραπλεύρως της Εγνατίας Οδού, στα Ν. Κερδύλλια.
Αχαΐα: Απέκλεισαν την Εθνική οι αγρότες για μισή ώρα στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας. Την ίδια ώρα αυξάνεται στο σημείο η δύναμη των τρακτέρ, ο αριθμός των οποίων αγγίζει τα 150.
Άλλα 25 βρίσκονται στη θέση Κουρλαμπά στη Χαλανδρίτσα και άλλα 50 στο Διάσελο.
"Όσο η κυβέρνηση είναι αδιάλλακτη κι εμείς θα συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας και θα σκληραίνουμε τη στάση μας" δηλώνει  o Πρόεδρος των Αγροτικών Συλλόγων Νομού Αχαΐας Σάκης Μαυρόγιαννης.

Αργολίδα: Παραμένουν στους δρόμους οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Αργολίδας, με παραταγμένα τα τρακτέρ τους στην εθνική οδό Ναυπλίου – Μυκηνών, στον κόμβο του Μάνεση. Στις κινητοποιήσεις των αγροτών συμπαρίστανται και άλλοι επαγγελματικοί φορείς του νομού, εκπρόσωποι των οποίων μετέβησαν χθες στο σημείο των κινητοποιήσεων.

Κορινθία: Στην Κορινθία εκδήλωση πραγματοποίησε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιάτου με πολυπληθές ακροατήριο και θέμα τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, παρουσία του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζ. Καραμίχα και του προέδρου των Κτηνοτρόφων Τ. Πεβερέτου.

Μεσσηνία: Από το Σουλινάρι Μεσσηνίας δίνεται ο παλμός των κινητοποιήσεων της νέας εβδομάδας για τους αγρότες της Πελοποννήσου.
Ύστερα από τη συζήτηση της Κυριακής, που τράβηξε σε μάκρος, οι αγρότες όρισαν νέο ραντεβού για το πρωί της Δευτέρας, με συμμετέχοντες από εκπροσώπους των αγροτικών συλλόγων Χανδρινού, Φιλιατρών, Γαργαλιάνων, Λευκοχώρας, Χώρας, Πεταλιδίου και των αγροτικών συνεταιρισμών Γλυφάδας και Βάλτας.
Βόλος: Δύο αγροτικά μπλόκα έχουν δημιουργηθεί στη Μαγνησία, στους κόμβους Αλμυρού και Αερινού, με 60 και 35 τρακτέρ συγκεντρωμένα, αντιστοίχως. Οι αγρότες της Μαγνησίας αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, παραμένοντας κατ αρχήν στα δικά τους μπλόκα και όχι να μετακινηθούν στο μπλόκο της Νίκαιας, όπου είναι συγκεντρωμένοι αγρότες από τους τρεις άλλους θεσσαλικούς νομούς. Στο μεταξύ, αύριο αποφασίζουν και οι αγρότες του Ανατολικού Πηλίου για τη στάση τους.
Μερίδα αγροτών από το Στεφανοβίκειο και τον Ριζόμυλο , ωστόσο, ως προς αυτό, και πρόκειται να ενισχύσουν με 50, περίπου, τρακτέρ τον κόμβο της Νίκαιας, αντί του Αερινού.

Φθιώτιδα: «Τη γάτα με το ποντίκι παίζουν» εδώ και λίγες ημέρες οι αγρότες της Φθιώτιδας με τους αστυνομικούς της περιοχής, καθώς οι πρώτοι επιχειρούν να αναπτύξουν τα τρακτέρ τους σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου και οι δεύτεροι να αποτρέψουν με κάθε τρόπο το ενδεχόμενο να φτάσουν αγροτικά μηχανήματα στην εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών.

Ημαθία: Ενισχύεται το μπλόκο στο ύψος της Κουλούρας με τρακτέρ από τα μπλόκα του Κοπανού Νάουσας και της Κυψέλη Ημαθίας. Οι αγρότες παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους και δηλώνουν πως αν αποφασίσουν να βγουν στους δρόμους δεν πρόκειται να τους σταματήσει τίποτα... ούτε τα ΜΑΤ. Στο πλευρό των αγροτών της Ημαθίας βρίσκονται οδηγοί ταξί, λεωφορείων και φορτηγών.

Πέλλα: Στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας-Βέροιας, στο ύψος της διασταύρωσης Χαλκηδόνας, συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί αγρότες της Πέλλας και των Γιαννιτσών από τα χωριά Κουφάλια, Ελεούσα, Λουδία, Παρθένιο και Άθηρα. Ήδη έχουν συγκεντρωθεί περίπου 85 τρακτέρ και αναμένονται ενισχύσεις από τα χωριά Μικρό Μοναστήρι, Άδενδρο και Αγ. Αθανάσιος.
«Το αγροτικό ζήτημα δεν είναι ταξικό είναι κοινωνικό. Εμείς που είμαστε στο δρόμο παλεύουμε και για τους 10 εκατ. πλέον καταναλωτές  αυτής της χώρας, για να υπάρχει φθηνό προϊόν από το χωράφι στο ράφι» ανέφεραν στο Αgronews οι αγρότες και  μέλη της συντονιστικής επιτροπής Κοκογιαννίδης Γεώργιος, Θεόδωρος Νέλλας και Θεόδωρος Μυλωνάς.
Ενώ το πρωί του Σαββάτου (2/2) στον Κόμβο Γυψοχωρίου στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Έδεσσας μετά από το κάλεσμα με την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγρ. Συλλόγων Πέλλας οι αγρότες των χωριών της περιοχής με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα προχώρησαν σε αποκλεισμό του δρόμου για λίγη ώρα..  Στους διερχόμενους από το μπλόκο οδηγούς μοίραζαν την Ανακοίνωση με τα αιτήματά τους ζητώντας την συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα τους. Παράλληλα τους μοίραζαν και κομπόστες ροδακίνων από ροδάκινα απλήρωτα ακόμη από το καλοκαίρι του 2012.
.
Πιερία: Στη σύσκεψη που συγκάλεσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αγροτών της Πιερίας με τους εκπροσώπους όλων των Ομάδων Καπνού, της Ένωσης Νέων Αγροτών Πιερίας, των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων του νομού, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καρίτσας,  την συμμετοχή-παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου της ΠΕ Πιερίας Δημήτρη Τσιμήτρη, και υπό την Προεδρία του Προέδρου του Αγροτικού Καπνικού Συνεταιρισμού Πιερίας κ. Διονύση Παππά, το μεσημέρι της Κυριακής 3 Φεβρουαρίου, στην Κατερίνη, συζητήθηκε ο τρόπος  με τον οποίο αντιδρούν οι αγρότες για τα προβλήματα που τους απασχολούν σε όλην την χώρα και ειδικότερα τα εξίσου σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί τους στην Πιερία.
Αποφασίσθηκε, σ αυτήν την φάση και χρονική στιγμή, να συμμετάσχουν όλοι μαζί στην κινητοποίηση των κτηνοτρόφων της Πιερίας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, στις 11.00 το πρωί στην ΔΟΥ Κατερίνης (που διοργανώνουν το Σωματείο Αιγοπροβατοτρόφων Πιερίας «ο Άγιος Μόδεστος», ο Συνεταιρισμός Αιγοπροβατοτρόφων Κτηνοτρόφων Πιερίας και ο Αγροτικός Σύλλογος Κατερίνης). Από την σύσκεψη-συνάντηση των αγροτών της Πιερίας επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά η ανάγκη άσκησης πίεσης προς την πολιτεία εκ μέρους αγροτών και κτηνοτρόφων οι οποίοι διεκδικούν την επίλυση στα πολλά και συσσωρευμένα προβλήματά τους, που έχουν να κάνουν με τα υψηλά κόστη στις καλλιέργειές τους και την διαρκή οικονομική αφαίμαξη που υπόκεινται από το κράτος.
Θα πρέπει να αναφερθεί πως οι εκπρόσωποι των αγροτών της Πιερίας δεν αποκλείουν και άλλες μορφές αγωνιστικών κινητοποιήσεων, όπως είναι η κάθοδος των γεωργικών τους μηχανημάτων στο κέντρο της Κατερίνης, αλλά και σε διάφορα σημεία της Εθνικής οδού.«Οι αγρότες της Πιερίας εκφράζουν την συμπαράστασή τους σε όλους τους συναδέλφους τους ανά την χώρα, που βρίσκονται σε κάθε σημείο του Ελλαδικού χώρου και καλούν όλους τους Πιεριείς αγρότες να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν», επεσήμανε ο υπεύθυνος της Συντονιστικής Επιτροπής των Πιεριέων Αγροτών κ. Διονύσης Παππάς, δίνοντας τον στίγμα και τις προθέσεις της μορφής του αγωνιστικού τους πλαισίου.
Ρόδος: Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι αγρότες της Ρόδου ακολουθώντας τη γραμμή των συναδέλφων τους στην υπόλοιπη Ελλάδα. Την απόφαση αυτή πήραν οι αγρότες  το Σάββατο 02 Φεβρουαρίου στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Γεννάδι. Από την Κυριακή (03/02) ξεκίνησε η συγκέντρωση των τρακτέρ στον κόμβο του Γενναδίου με πορεία το πρωί της Δευτέρας στην πόλη. Η συντονιστική επιτροπή καλεί όλους τους αγρότες του νησιού να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις για να ενισχυθεί το μέτωπο της Ρόδου.
 

Αλεξανδρούπολη: Άλλα 100 τρακτέρ βρίσκονται παραταγμένα στην Αλεξανδρούπολη, ενώ στις Φέρες συγκεντρώθηκαν, οι αγρότες με τα τρακτέρ τους στη πλατεία σημεία και αναμένουν τις αποφάσεις της Πρωτοβουλία για την Ενότητα και την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος, ώστε να ακολουθήσουν στις κινητοποιήσεις.

Ορεστιάδα: Στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι του Έβρου αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν με τα αγροτικά τους μηχανήματα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ορεστιάδα την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 11.
Σε Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη, οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Χρυσούπολης στην περιοχή Νέστου, στην εθνική οδό Δράμας-Καβάλας στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκκινογείων, τηρώντας στάση αναμονής.
Χαλκιδική: Μπλόκα αγροτών υπάρχουν επίσης στον κόμβο Πετραλώνων στη Χαλκιδική, όπου έχουν συγκεντρωθεί αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Πιερία: Κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Τρίτης



Νέα σύσκεψη-συνάντηση κάλεσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αγροτών της Πιερίας με τους εκπροσώπους όλων των Ομάδων Καπνού, της Ένωσης Νέων Αγροτών Πιερίας, των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων του νομού, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καρίτσας,  την συμμετοχή-παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου της ΠΕ Πιερίας Δημήτρη Τσιμήτρη, και υπό την Προεδρία του Προέδρου του Αγροτικού Καπνικού Συνεταιρισμού Πιερίας κ. Διονύση Παππά, σήμερα μεσημέρι  Κυριακής 3 Φεβρουαρίου, στην Κατερίνη, αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν οι αγρότες για τα προβλήματα που τους απασχολούν σε όλην την χώρα και ειδικότερα τα εξίσου σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί τους στην Πιερία.


Αποφασίσθηκε, σ αυτήν την φάση και χρονική στιγμή, να συμμετάσχουν όλοι μαζί στην κινητοποίηση των κτηνοτρόφων της Πιερίας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, στις 11.00 το πρωί στην ΔΟΥ Κατερίνης (που διοργανώνουν το Σωματείο Αιγοπροβατοτρόφων Πιερίας «ο Άγιος Μόδεστος», ο Συνεταιρισμός Αιγοπροβατοτρόφων Κτηνοτρόφων Πιερίας και ο Αγροτικός Σύλλογος Κατερίνης). Από την σύσκεψη-συνάντηση των αγροτών της Πιερίας επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά η ανάγκη άσκησης πίεσης προς την πολιτεία εκ μέρους αγροτών και κτηνοτρόφων οι οποίοι διεκδικούν την επίλυση στα πολλά και συσσωρευμένα προβλήματά τους, που έχουν να κάνουν με τα υψηλά κόστη στις καλλιέργειές τους και την διαρκή οικονομική αφαίμαξη που υπόκεινται από το κράτος.


Θα πρέπει να αναφερθεί πως οι εκπρόσωποι των αγροτών της Πιερίας δεν αποκλείουν και άλλες μορφές αγωνιστικών κινητοποιήσεων, όπως είναι η κάθοδος των γεωργικών τους μηχανημάτων στο κέντρο της Κατερίνης, αλλά και σε διάφορα σημεία της Εθνικής οδού.«Οι αγρότες της Πιερίας εκφράζουν την συμπαράστασή τους σε όλους τους συναδέλφους τους ανά την χώρα, που βρίσκονται σε κάθε σημείο του Ελλαδικού χώρου και καλούν όλους τους Πιεριείς αγρότες να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν», επεσήμανε ο υπεύθυνος της Συντονιστικής Επιτροπής των Πιεριέων Αγροτών κ. Διονύσης Παππάς, δίνοντας τον στίγμα και τις προθέσεις της μορφής του αγωνιστικού τους πλαισίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου