Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Δήλωση - βόμβα Σόιμπλε: Ήταν απόφαση του Αναστασιάδη να κουρέψει και τις καταθέσεις κάτω των 100 χιλιάδων


Δεν είχαμε πρόθεση να υποβάλουμε φορολογία σε καταθέσεις που δεν ξεπερνούσαν τις 100 χιλιάδες είπε σήμερα ο κ. Σόιμπλε.

Δήλωση - βόμβα Σόιμπλε: Ήταν απόφαση του Αναστασιάδη να κουρέψει και τις καταθέσεις κάτω των 100 χιλιάδων Μια δήλωση του Σόιμπλε που σίγουρα θα συζητηθεί είναι η σημερινή, αφού όπως αποκάλυψε, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, πήρε αβίαστα και χωρίς να πιεστεί την απόφαση για κούρεμα όλων ανεξαιρέτως των καταθέσεων.

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έκανε σήμερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, δήλωση, με την οποία τονίζει , ότι η Γερμάνια θέλησε να προφυλάξει τους μικροκαταθετες και να μην φορολογήσει τους λογαριασμούς τους, όμως , όπως υποστηρίζει ο Γερμανός Υπουργός, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, η Κομισιον άλλα και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δεν δεχτήκαν κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε, σε συνέντευξη του στο ARD, είπε ότι «εμείς (η Γερμάνια) ασφαλώς και θα είχαμε τηρήσει την εγγύηση για καταθέσεις έως 100.000 ευρώ όμως η κυπριακή κυβέρνηση, η Κομισιόν και ΕΚΤ κατέληξαν σε αυτή τη λύση.

Τώρα είναι η ώρα είπε ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας , να εξηγήσουν στον Κυπριακό λαό τι πραγματικά έγινε. Σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση, δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και θα απαντήσει στην βόμβα που έριξε ο Σόιμπλε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου