Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Τσίπρας: Ο κ. Σόιμπλε να σέβεται τους λαούς που σηκώνουν κεφάλι



Σκληρή κριτική στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών άσκησε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έστειλε το μήνυμα για την διαπραγμάτευση ότι η κυβέρνηση δεν βιάζεται και δεν συμβιβάζεται. 

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει τη δική της φωνή που ακούγεται δυνατά. «Η ελληνική κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται με τελεσίγραφα» σημείωσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Αυτό μπορεί κάποιους να τους ενοχλεί και τους εκνευρίζει. Ο κ. Σόιμπλε χθες έχασε την ψυχραιμία του. Εκφράστηκε υποτιμητικά απέναντι στον ελληνικό λαό. Θα ήθελα να του επισημάνω ότι θα ήταν καλύτερα να λυπάται τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό. Να μην λυπάται τους λαούς που σηκώνουν το κεφάλι περήφανα. Αυτούς τους λαούς που σηκώνουν το κεφάλι να τους σέβεται, να τους εκτιμά και να τους θαυμάζει. Να μην τους λυπάται». 


Real.gr ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΣΟΙΜΠΛΕ by realmedialive 

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι παρούσα και «αγωνίζεται όρθια για να βγει από την παγίδα της λιτότητας, την παγίδα του χρέους». «Η ελληνική δημοκρατία δεν απειλεί και δεν απειλείται. Δεν θέτει και δέχεται όρους. Διαπραγματεύεται ως ισότιμος εταίρος στην Ευρώπη» τόνισε ο πρωθυπουργός. 


Real.gr ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ by realmedialive 

Παράλληλα έστειλε το μήνυμα ότι «δεν βιαζόμαστε και δεν συμβιβαζόμαστε. Εργαζόμαστε σκληρά για μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία χωρίς τη λιτότητα και το μνημόνιο που κατέστρεψε την Ελλάδα, χωρίς την τοξική παρουσία της τρόικα. Οτιδήποτε άλλο είναι ολοκλήρωση της ευθανασίας της πατρίδας μας. Είναι προσχώρηση στην Ευρώπη των τελεσιγράφων παράδοσης. Είναι αποδοχής της αντίληψης ότι η δημοκρατία και οι εκλογές αποτελούν μία περιττή διαδικασία και θα πρέπει να τις καταργήσουμε για τις χώρες που βρίσκονται σε προγράμματα στήριξης».  Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι αυτοσκοπός της κυβέρνησης είναι η βιώσιμη λύση και τόνισε ότι «η κυβέρνηση επιθυμεί λύση και όχι ρήξη».


Real.gr ΤΣΙΠΡΑΣ «ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΡΗΞΗ» by realmedialive Επιπλέον διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί ανάλογες υποχωρήσεις. «Σε σχέση με την παράδοση που έχει γίνει οι κυβερνήσεις μόλις εκλέγονται να πράττουν διαφορετικά από όσα είχαν υποστηρίξει προεκλογικά εμείς σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά να πρωτοτυπήσουμε σε αυτό. Να μην μείνουμε σε αυτή την κακή παράδοση» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Τρεις εβδομάδες από τις εκλογές και ήδη ο λαός μας αισθάνεται ότι ζει και αναπνέει σε μία διαφορετική χώρα. Όχι δεν ξεπεράσαμε τα τεράστια οικονομικά μας προβλήματα. Όχι δεν προλάβαμε να επουλώσουμε μέσα σε 3 εβδομάδες τις πληγές της οικονομικής κρίσης. Όμως αυτό που άλλαξε ριζικά στο συναίσθημα του μέσου Έλληνα πολίτη είναι ότι δεν αισθάνεται πια αυτή την απαξίωση και τον εξευτελισμό. Αισθάνονται πια περήφανοι και αξιοπρεπείς» σημείωσε ο πρωθυπουργός. 

Τα πρώτα νομοσχέδια

Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε ότι το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση του στη Βουλή θα έρθει πιθανότατα την Πέμπτη και θα αφορά, μεταξύ άλλων, τη ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορία και Ταμεία. «Χωρίς αστερίσκους θα βγάλουμε τη θηλιά από τον λαιμό των συμπολιτών μας» είπε, χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν 2 ακόμη νομοσχέδια που θα αφορούν την αγορά εργασίας-συλλογικές συμβάσεις και την ανθρωπιστική κρίση. 


Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου