Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Ναυάγιο στο Eurogroup. Η Ελλάδα απέρριψε πρόταση του Ντάισελμπλουμ

Το πιο κρίσιμο Eurogroup μέχρι το επόμενο. Η μεγάλη μάχη της Ελλάδας για να φτάσει σε συμφωνία-ανάσα με τους εταίρους της. Οι θέσεις των δύο πλευρών, οι δηλώσεις και το παρασκήνιο. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στη Live Blogging πλατφόρμα του NEWS 247


  

20:27

Κοινώς, επέκταση παρόντος προγράμματος ή ρήξη.
20:27
Το μπαλάκι στην Ελλάδα, σύμφωνα και με τον Μοσκοβισί. "Πρέπει να μας πει αν θέλει συνεργασία με παράταση προγράμματος", το μήνυμα. 
20:26

Μοσκοβισί: Το τρέχον πρόγραμμα μπορεί να αναληφθεί ως ευθύνη από την Ελλάδα για να υπάρξει οικονομική βοήθεια στο μέλλον

20:26

Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει άλλη λύση παρά μόνο η παράταση του παρόντος προγράμματος με την ευελιξία που παρέχεται στην Ελλάδα. Αλλιώς δεν μπορούμε να έχουμε συμφωνία.

20:25

Απειλεί και πιέζει ο Ντάισελμπλουμ. Ο χρόνος τελειώνει, η Ελλάδα πρέπει να συμφωνήσει αν θέλει επέκταση του τρέχοντος προγράμματος. 

20:24

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει τι θα ζητήσει. Πρέπει να υπάρχει μια δέσμευση όσον αφορά τις υποχρεώσεις της Ελλάδας έναντι των δανειστών της. Την εβδομάδα αυτή μπορούμε να την αξιοποιήσουμε αλλά δεν έχουμε άλλο χρόνο. Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει επέκταση και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα. Μιλάμε για επόμενη Eurogroup την Παρασκευή αν συμφωνήσουμε με την Ελλάδα.

20:22

Ντάισελμπλουμ: Μιλώντας με τα θεσμικό όργανα θα μπορούσαμε να έχουμε αντικατάσταση κάποιων μέτρων αλλά χρειαζόμαστε μια σειρά από δεσμεύσεις. Είμαστε ανοικτοί στην ευελιξία αλλά όχι μέσα από μονομερείς ενέργειες. Να μην υπάρχει ανάκληση μέτρων παρά μόνο αν υπάρχει πλήρης χρηματοδότηση και συμφωνία των θεσμικών οργάνων.

20:21

Ντάισελμπλουμ: Συμφωνήσαμε την Πέμπτη με τον κ. Τσίπρα για να έχουμε μια τεχνική αξιολόγηση για το τρέχον πρόγραμμα και για τα σημεία που θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε στη λογική του 30 και 70%. Ψάξαμε για το ενδεχόμενο αντικατάστασης των μέτρων. Σήμερα από τα θεσμικά όργανα μάθαμε για την έκβαση των συνομιλιών. Υπήρξε απογοήτευση από την πλευρά του Eurogroup γιατί ακόμα δεν έχουμε βρει κοινό σημείο συνεννόησης σε ότι αφορά τις εναλλακτικές και τις αναπροσαρμογές για τα περαιτέρω βήματα. Στη συνάντηση που είχαμε για το 70-30% συζητήσαμε για τα επόμενα βήματα. Η γενικότερη αίσθηση είναι πως η καλύτερη λύση θα ήταν η παράταση του προγράμματος.

20:18

Ντάισελμπλουμ: Είχαμε συζητήσεις επί του διεθνούς ρόλου που θα διαδραματίσει η Ευρώπη. Θέλουμε να ενισχύσουμε το ενιαίο νόμισμα.


Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου