Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Έγγραφο ντοκουμέντο για την έγκριση της αγοράς των 500 εκατ. δολαρίων από την κυβέρνηση Σαμαρά

Έγγραφο ντοκουμέντο για την έγκριση της αγοράς των 500 εκατ. δολαρίων από την κυβέρνηση Σαμαρά Σε μια σημαντική αποκάλυψη προέβη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου"στον ενικό" ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό πέντε αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας με κόστος 500 εκατ. δολάρια. 
Ο κ. Καμμένος παρουσίασε έγγραφο- ντοκουμέντο σύμφωνα με το οποίο η απόφαση για τον εκσυχρονισμό των πέντε πολεμικών αεροσκαφών P-3Β του Πολεμικού Ναυτικού, ελήφθη σε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στις 13 Οκτωβρίου του 2014, δηλαδή επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.
Συγκεκριμένα, στο έγγραφο αναφέρεται ότι το κυβερνητικό συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας αποδέχεται ομοφώνως την εισήγηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, θέση που τότε κατείχε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και εγκρίνει:
-Τη μεμονωμένη ενεργοποίηση υποπρογράμματος «Εκσυγχρονισμός Μέσης Ζωής – ΕΜΖ και αναβάθμιση/ Ολοκλήρωση νέων επιχειρησιακών συστημάτων για την επιχειρησιακή εκμετάλλευση έως πέντε αεροσκαφών ΑΦΝΣ P-3Β του ΠΝ» κατά τα προβλεπόμενα από τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν.3978/11 και του άρθρου 76 του Ν.3883/10. 
-Το τελικό κόστος του υποπρογράμματος μαζί με την εν συνεχεία υποστήριξη, να καθοριστεί στο στάδιο των διαπραγματεύσεων , συναρτήσει του βαθμού ενσωμάτωσης/ ολοκλήρωσης νέων αισθητήρων καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για τη μέγιστη συμπίεση των τιμών κάτω από τα 350.000.000 ή/ και μέσω της επέκτασης του προγράμματος.
 Την απόφαση υπογράφουν ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο πρώην υπουργός Οικονομκών Γκίκας Χαρδούβελης, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας και ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.   
Τη συμφωνία έπρεπε ή να την αρνηθούμε ή να το υπογράψουμε. Εμείς την υπογράψαμε και πληρώσαμε την πρώτη δόση γιατί η πληρωμή θα πάει μέχρι το 2022. Η Ελλάδα δεν μπορούσε να μην έχει αεροπλάνα ναυτικής συνεργασίας και δεν μπορούσε να επιτρέπει τουρκικά αεροσκάφη να πετάνε πάνω από το Αιγαίο με νατοϊκή σημαία, είπε ο κ. Καμμένος "στον ενικό".
"Ήταν μια σωστή απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης που ήρθαμε να την υπογράψουμε" τόνισε.  "Δεν αποτελεί απευθείας ανάθεση αλλά διακρατική συμφωνία. Η απόφαση αυτή πείραξε τους εμπόρους όπλων γιατί είναι μια συμφωνία που δεν έχει μίζα.  Δεν υπάρχει ενδιάμεσος, μεσάζοντας" συμπλήρωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.  



Δείτε το βίντεο με όσα είπε ο Πάνος Καμμένος "στον ενικό"

Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου