Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Ετοιμάζονται να βάλουν φωτιά στα Βαλκάνια οι Αλβανοί...



Ράμα: «Αλβανία και Κόσοβο θα ενωθούν αν...» - Σφοδρή αντίδραση της Σερβίας 
Νέα ένταση μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας προκαλούν δηλώσεις του αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα για το Κόσοβο. 

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας προειδοποίησε ότι η ένωση της χώρας του με το Κόσοβο θα αποτελέσει γεγονός, εάν συνεχίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) να μην προωθεί την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση του Κοσόβου. 

Ο Ράμα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση της Πρίστινας Kosova Klan από κοινού με τον υπουργό Εξωτερικών του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι, ανέφερε χαρακτηριστικά: 


Προέχει η ενοποίηση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο εάν η Ε.Ε. συνεχίσει να κλείνει την πόρτα στο Κόσοβο, τότε οι δύο χώρες είναι αναγκασμένες να προχωρήσουν στην ενοποίηση τους με τον κλασικό τρόπο. 

Ο Χάσιμ θάτσι συμπλήρωσε ότι «τα λόγια του Ράμα δεν αποτελούν απειλή, αλλά μία ρεαλιστική προοπτική που θα υλοποιηθεί στο μέλλον, εφόσον συνεχιστεί η απομόνωση του Κοσόβου από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης». 

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας χαρακτήρισε προκλητικό το γεγονός να καθυστερεί η απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων εισόδου για τους πολίτες του Κοσόβου, που ταξιδεύουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Αντίδραση της Σερβίας 

Η Σερβία αντέδρασε άμεσα στις δηλώσεις Ράμα. Ο πρωθυπουργός Αλέξάνταρ Βούτσιτς έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Υπόσχομαι στον πρωθυπουργό Ράμα, ότι η Αλβανία και το Κόσοβο ποτέ δεν θα ενωθούν, με το κλασικό, όπως λέει, τρόπο. Καλώ τους ηγέτες των Αλβανών να πάψουν να προκαλούν αστάθεια στην περιοχή».

Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου