Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Αλ. Τσίπρας: «Γέφυρα που συνδέει τη Δύση με τη Ρωσία η Ελλάδα!»

Αλ. Τσίπρας: «Γέφυρα που συνδέει τη Δύση με τη Ρωσία η Ελλάδα!»

Για τις προοπτικές των Ελληνο - ρωσικών σχέσεων ενόψει της αυριανής επίσκεψής του στην Μόσχα μίλησε ο Τσίπρας στην δεύτερη συνέντευξή του στο κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Ρωσίας TASS.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει σαν μια «γέφυρα» που συνδέει την Δύση με την Ρωσία και συμπλήρωσε ότι η επίσκεψή του στη Ρωσία είναι ευκαιρία για ώθηση των σχέσεων των δύο κρατών.
Σύμφωνα με τον ίδιο το γεωπολιτικό περιβάλλον είναι τεταμένο, ενώ υπάρχουν κοινές προκλήσεις και προβληματισμός για την επίλυσή τους. «Πρέπει να εστιάσουμε στο πώς μπορούν οι χώρες μας να συνεργαστούν σε αρκετούς τομείς όπως στην οικονομία, την ενέργεια, το εμπόριο και την γεωργία», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Παραδέχτηκε ότι η σχέση ανάμεσα σε Ρωσία και Ελλάδα έχει βαθιές ρίζες θυμίζοντας ότι και οι δύο πλήρωσαν με το ίδιο τους το αίμα το τίμημα του αγώνα τους κατά του ναζισμού. «Μοιραζόμαστε ένα εξαιρετικό παρελθόν ενός κοινού αγώνα ακολουθώντας μια κοινή πορεία, ώστε να απολαύσουμε ένα αξιόλογο μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου