Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Λιάνης



Ταπεινώσαμε, πονέσαμε και αδικήσαμε τον ελληνικό λαό. Γι’ αυτό και οι Έλληνες μας ταπεινώνουν, αναφέρει ο Γιώργος Λιάνης .. 


Ο βουλευτής Φλώρινας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Λιάνης, ανακοίνωσε την Τρίτη με επιστολή του στον πρωθυπουργό την παραίτησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και την ανεξαρτητοποίησή του, με τη διατήρηση της έδρας του.

Ο κ. Λιάνης επικαλείται λόγους συνείδησης για την απόφασή του και δηλώνει ότι «δεν πιστεύει πλέον στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης».

Στην σκληρή δήλωσή του προσθέτει ότι «αποτύχαμε και έκτοτε αναγκαζόμαστε να κρύβουμε την αλήθεια από τον λαό συνεχώς. Είμαστε σε έναν φαύλο κύκλο».

Ο κ. Λιάνης εξηγεί πως δεν δεν μπορεί να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, το οποίο εκτιμά πως θα είναι «βραχυπρόθεσμο».

«Όλοι παραδέχονται πλέον, ότι η οικονομική μας πολιτική ήταν λανθασμένη. Μένει να παραδεχθούμε το λάθος μας. Μένει να ζητήσουμε την συγγνώμη που αρμόζει από τον ελληνικό λαό και τέλος, να προχωρήσουμε σε μια αλλαγή της οικονομικής μας πολιτικής, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό».

Ο κ. Λιάνης σημειώνει πως ψήφισε το Μνημόνιο 1, πιστεύοντας πως διαφορετικά η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε και χιλιάδες Έλληνες δεν θα είχαν να πληρωθούν μισθούς και συντάξεις.

Αν τώρα, μονάχα το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα μπορεί να σώσει την Ελλάδα από την καταστροφή, αυτό θα πρέπει να είναι μια απόφαση με πανεθνική συστράτευση όλων των κομμάτων και όλων των Ελλήνων:

«Θα ήταν υπέροχο να μπορούσαμε πράγματι, τρεις-τέσσερις βουλευτές κάθε φορά να σώζουμε τη χώρα. Αλλά το υπέροχο απέχει ένα βήμα από το γελοίο. Δεν δέχομαι να μπω και πάλι στην ίδια καταναγκαστική διαδικασία

»Οι ψηφοφορίες αυτές είναι πειθαναγκαστικές -και μόνον τέτοιες δεν έπρεπε να είναι. Δεν μπορώ να κουβαλάω πια το βάρος που μας φορτώνετε, και ενώ γινόμαστε Σίσυφοι, μας βαφτίζετε σωτήρες της χώρας. Αυτό είναι υποκρισία και φαρισαϊσμός», σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Λιάνης.

Ο βουλευτής αναφέρεται επίσης και στην κατάσταση του νομού του και προσθέτει: «Επιτεύγματα 25ετίας, που έγιναν και με την δική σας συμβολή, άλλα συρρικνώνονται και άλλα «βγαίνουν στο σφυρί»» παρατηρεί απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Κύριε Πρόεδρε, ταπεινώσαμε, πονέσαμε και αδικήσαμε τον ελληνικό λαό. Έναν λαό 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου