Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

"Πτωχεύετε"!



Ο "θρύλος" Alan Greenspan "βομβαρδίζει" Ε.Βενιζέλο: "Πτωχεύετε"!                                       
Τον πρώτο του "βομβαρδισμό" δέχθηκε πριν λίγα λεπτά ο νέος ΥΠΟΙΚ από τον πρώην διοικητή της αμερικανικής κεντρικής Τράπεζας και "θρύλο" της αμερικανικής  και παγκόσμιας οικονομίας  Alan Greenspan  δήλωσε σήμερα πως θεωρεί "Σχεδόν βέβαιη πια τη χρεοκοπία της Ελλάδας", ενώ εκτιμά μάλιστα ότι αυτή θα μπορούσε να "σπρώξει" σε ύφεση την αμερικανική οικονομία.

"Το πρόβλημα έγκειται στο ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να λειτουργήσει το πολιτικό σύστημα", δήλωσε ο 85χρονος Greenspan σε συνέντευξή του στο Bloomberg. "Οι πιθανότητες να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα είναι πολύ μικρές" πρόσθεσε.

Οι πιθανότητες να χρεοκοπήσει η Ελλάδα είναι «τόσο μεγάλες που μπορεί να πει κανείς ότι δεν υπάρχει διέξοδος», τόνισε ο ίδιος, ο οποίος βρισκόταν στο τιμόνι της Fed από 1987 έως το 2006, για να συμπληρώσει λέγοντας "το γεγονός αυτό θα μπορούσε να ασκήσει πιέσεις σε ορισμένες αμερικανικές τράπεζες"

Εκτίμησε επίσης ότι η ελληνική κρίση χρέους θα μπορούσε να οδηγήσει τις ΗΠΑ σε άλλη μια ύφεση. αλλά χωρίς το ελληνικό ζήτημα, η πιθανότητα μιας διπλής ύφεσης για τις ΗΠΑ «θα ήταν  σχετικά μικρή», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου