Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Τριμερής: Πάνε για κοινή AOZ Ελλάδα Κύπρος Αίγυπτος video

Την έναρξη διαπραγματεύσεων για καθορισμό ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου – Ελλάδας και Αιγύπτου αναμένεται να επικυρώσουν, μέσω κοινής διακήρυξης τους στο Κάιρο, η Κύπρος η Ελλάδα και η Αίγυπτος. Όπως μετέδωσε από το Κάιρο όπου μετέβη ο δημοσιογράφος του Σίγμα, Νικόλας Μαρκαντώνης, υπάρχουν πληροφορίες, βάση των οποίων στην Κοινή Διακήρυξη που θα εκδοθεί μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς Συνόδου Κορυφής, θα τίθεται το πλαίσιο της μελλοντικής συνεργασίας μεταξύ των τριών κρατών. 



Θα υπάρχουν ξεκάθαρες αναφορές σε μεσανατολικό και κυπριακό, ενώ, αναμένεται ισχυρή καταδίκη της Τουρκίας για τις προκλητικές της ενέργειες εντός της κυπριακής ΑΟΖ. 

Παράλληλα, σε διακήρυξη θα υπάρχει ξεκάθαρη αναφορά σε έναρξη διαπραγματεύσεων για καθορισμό ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου και Ελλάδας-Αίγυπτου. 

Υπενθυμίζεται πως όπως είχε ανακοινωθεί, στη Σύνοδο θα συζητηθεί η τριμερής συνεργασία και τρόποι περαιτέρω εμβάθυνσής της, καθώς και οι προοπτικές συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Το πρόγραμμα

To Σάββατο το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο αλ Σίσι και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση. Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί ιδιαίτερη συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη, του Προέδρου αλ Σίσι και του Πρωθυπουργού Σαμαρά.
Αργότερα, θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδεύεται από τον ΥΠΕΞ, Ιωάννη Κασουλίδη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου