Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Kιλιτσντάρογλου: "Ο Νταβούτογλου είναι ηλίθιος"



 


Όταν άμεσα χωρίς δισταγμό ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπολίτευσης αποκαλεί "ηλίθιο" τον υπουργό εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, αυτό σίγουρα προδίδει το λιγότερο δυσαρέσκεια για την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, που έχει οδηγήσει σε καθολικά προβλήματα με όλους αντί των μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες.

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, και πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επέκρινε χθες σε ομιλία του, την αποτελεσματικότητα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, κατηγορώντας, ως βασικό υπεύθυνο των αποτυχιών, τον υπουργό Εξωτερικών Αχμ. Νταβούτογλου τον οποίο και αποκάλεσε δημοσίως “ηλίθιο”.

Με γλώσσα, ιδιαίτερα σκληρή, ο Κιλιτσντάρογλου, αναρωτήθηκε για τους συμμάχους της Τουρκίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ποιοι είναι με το πλευρό της Τουρκίας σήμερα στην υπόθεση με τη Συρία; Η Χαμάς, ο Μπαρζανί (Κούρδοι του Ιράκ), το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία. Ποιοι είναι με τη Συρία; Η Βραζιλία, το Ιράν, η Ρωσία και η Κίνα. Είναι αυτό στρατηγικό βάθος, ή μήπως πρόκειται για στρατηγική τύφλωση; Τα πράγματα, έχουν φτάσει εδώ που έφτασαν, εξαιτίας ενός ανθρώπου του υπουργού των Εξωτερικών, η ανικανότητα του οποίου, είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο. Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να το καταλάβεις αυτό. Για να καταφέρεις αυτά (που κατάφερε ο Νταβούτογλου), πρέπει να είσαι πραγματικά ηλίθιος» κατέληξε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Για τον Τούρκο υπουργό των Εξωτερικών, αυτή είναι η δεύτερη φορά που τον αποκαλεί κάποιος δημόσια «ηλίθιο». Ο πρώτος, ήταν ο στρατηγικός αναλυτής Έντουαρτ Λούτβακ,, σε διάρκεια συνέντευξης που είχε δώσει.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον αν θα "τριτώσει" το κακό, όλο και κάποιος θα θέλει να προσθέσει κάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου