Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Έρχεται ο Ρωσικός Στόλος στην Ελλάδα - για καραούλι




Ελληνικά λιμάνια θα φιλοξενήσουν τις προσεχείς βδομάδες και μήνες ρωσικά πολεμικά πλοία. «Τα ρωσικά πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, πρέπει να εκτελέσουν μια σειρά από αποστολές αναγνώρισης ανοικτά των ακτών της Ελλάδα και της Συρίας, και αν χρειαστεί να προβούν σε εκκένωση της ρωσικής βάσης στο συριακό λιμάνι της Ταρτούς», αναφέρει η ρωσική εφημερίδα «Ιζβέστια».

To αμφίβιο πλοίο Novocherkassk στην Σεβαστούπολη (Yevgeniy B. /shipspotting.com)Το μεγάλο αμφίβιο πλοίο «Novocherkassk» (BDK 142), το οποίο μεταφέρει ομάδα ειδικών δυνάμεων, εάν είναι απαραίτητο, θα λάβει μέρος στην εκκένωση της ρωσικής βάσης της Συρίας. Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του Αυγούστου λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης στη Συρία, έχει εκκενωθεί το πλωτό συνεργείο PM-138, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στη συριακή ακτή.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο απόπλους της αμφίβιας δύναμης δεν συνδέεται με τις συγκρούσεις στη Συρία. Η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Άμυνας στη Μόσχα, γράφει η εφημερίδα, δηλώνει ότι «για τους επόμενους έξι μήνες υπάρχουν συνολικά επτά προσκλήσεις των πλοίων στα λιμάνια της Ελλάδας και στο Μαυροβούνιο».

Οι Ρώσοι θα μεταφέρουν μαζί τους την εικόνα του ναυάρχου Ουσάκοβ -αγιοποιήθηκε το 2001- ένας άγιος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. O Ναύαρχος Ουσάκοβ είναι μέρος της ιστορικής μνήμης των Ελλήνων. Στις πολιτιστικές εκδηλώσεις στα ελληνικά λιμάνια, θα δώσει το παρών η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου