Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Σε επιφυλακή και πάλι ο Έβρος, ανέβηκε η στάθμη των ποταμών


Σε επιφυλακή και πάλι ο Έβρος, ανέβηκε η στάθμη των ποταμών
Σε κατάσταση ετοιμότητας έχουν τεθεί το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και οι υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Έβρου, μετά την επικίνδυνη αύξηση της στάθμης των νερών του ποταμού.

Οι συνεχιζόμενες και έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Τουρκία, τη Βουλγαρίακαι την περιοχή του Έβρου, είχαν ως συνέπεια την αύξηση της στάθμης των παραποτάμων που χύνονται στον Έβρο.

Το μεσημέρι, στον σταθμό του Πυθίου το ύψος του νερού μετρήθηκε στα 5,30 μ., δέκα εκατοστά πάνω από το όριο συναγερμού, στους Κήπους η στάθμη έφτασε τα 4,75 μ., με όριο επιφυλακής τα 4,70 μέτρα και στο Πέταλο τα 5 μ., με όριο επιφυλακής τα 5, 60 μέτρα. Την ίδια ώρα, λόγω των βροχοπτώσεων, μεγάλοι όγκοι υδάτων έχουν συγκεντρωθεί στα φράγματα Ιβαϊλοβγκραντ και Στουντέν Κλάντενετς της Βουλγαρίας, όπου η πληρότητά τους ξεπέρασε το 100%, με συνέπεια την αποδέσμευση νερών από τους υπερχειλιστές.

Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής ενότητας Έβρου ενημερώνει ήδη τους παραποτάμιους Δήμους και τους κατοίκους τους να μην πλησιάζουν τους χειμάρρους, τον ποταμό Έβρο και τα αναχώματα και να απομακρύνουν έγκαιρα κάθε είδους ζωικού κεφαλαίου, μηχανήματα και εργαλεία από τις παρέβριες περιοχές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου