Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Aπόβαση του ΝΑΤΟ στην Λιβύη αναμένεται από ώρα σε ώρα!!!!!!!!



του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Απόβαση του ΝΑΤΟ στην Λιβύη αναμένεται από ώρα σε ώρα  με στόχο την «μήτρα» του ISIS, τον τροφοδότη των «παραρτημάτων» του σε Συρία και Ιράκ όπως φανερώνει το κλείσιμο των εναέριων χώρων σε Eλλάδα, Ιταλία και Μάλτα για αεροσκάφη που προέρχονται από τη Λιβύη. 
Το ταυτόχρονο κλείσιμο των εναέριων συνόρων τριών χωρών προαναγγέλλει ουσιαστικά την επικείμενη επέμβαση στη Λιβύη, σε συνδυασμό με τις νατοϊκές ασκήσεις που έχουν ενταθεί στην περιοχή, ενώ ήδη έχουν τεθεί σε κατάσταση υψηλής επιφυλακής το ΠΝ και η 115 ΠΜ στην Κρήτη και η 117 ΠΜ στην Ανδραβίδα της ΠΑ.
Ανώνυμη πηγή δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, στο RIA Novosti ότι η Ελλάδα θα διατηρήσει κλειστό τον εναέριο χώρο της για αεροσκάφη που προέρχονται από τη Λιβύη για τους επόμενους τρεις μήνες, λόγω της επικείμενη επέμβασης του ΝΑΤΟ.
«Η Ελλάδα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ (Notice for Airmen) για κλείσιμο του FIR Αθηνών για πτήσεις αεροσκαφών από τη Λιβύη. Ολες οι πτήσεις αεροπλάνων της Λιβύης έχουν απαγορευτεί. Τόσο το ιταλικό όσο και το μαλτέζικο FIR είναι επίσης κλειστά. Αυτό συνδέεται με την επικείμενη επιχείρηση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, που θα μπορούσε να ξεκινήσει σύντομα» είπε η πηγή στο RIA Novosti.
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι «η Συμμαχία είναι έτοιμη να επέμβει στη Λιβύη εάν η τωρινή κυβέρνηση της χώρας κάνει ανάλογο αίτημα.»
Θεωρείται ότι το αίτημα θαν γίνει τις επόμενες ημέρες κατά πως έπραξε και η κυβέρνηση Μ.Άσαντ ζητώντας στρατιωτική βοήθεια από την Ρωσία στην Συρία.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η πολυεθνική άσκηση του ΝΑΤΟ «Phoenix Express 2016». Τα σενάρια της άσκησης επικεντρώνονται γεωγραφικά στη βόρεια Αφρική και σε αυτήν συμμετέχουν δυνάμεις από την Αλγερία, την Αίγυπτο, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Μάλτα, τη Μαυριτανία, το Μαρόκο, την Ισπανία, την Τυνησία, την Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι ναυτικές επιχειρήσεις διευθύνονται από την βάση του 6ου Αμερικανικού Στόλου στη Νάπολη της Ιταλίας. 
Η εν λόγω άσκηση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 27 Μαΐου και αμέσως μετά αναμένεται να ξεκινήσουν δύο αεροπορικές ασκήσεις της Συμμαχίας μέσα στον ελληνικό εναέριο χώρο.
Η ελληνική ΝΟΤΑΜ, αναφέρει ότι η χώρα μας αναμένεται να υποδεχθεί συμμαχικά αεροσκάφη που θα προέρχονται από τη Λιβύη και θα έχουν άδεια να πετάξουν στον ελληνικό εναέριο χώρο.
Οι ΗΠΑ ατύπως ανακοίνωσαν ότι η χώρα είναι πανέτοιμη για μια «επιχείρηση που ίσως διαρκέσει πολύ» στη Λιβύη.
Στόχος της επιχείρησης είναι η πλήρης καταστροφή του ISIS. Άλλωστε ένα μεγάλο μέρος των μαχητών του προήλθαν από την Λιβύη
Ακριβώς γι' αυτό, «ίσως οι επιχειρήσεις να έχουν μεγάλο χρονικό ορίζοντα», είπε αμερικανική στρατιωτική πηγή. Κάτι που έγινε κατανοητό και από την αντίστοιχη ρωσική επέμβαση στην Συρία.
Οι ΗΠΑ για πρώτη φορά δείχνουν να αναλαμβάνουν την ευθύνη για το χάος που δημιούργησε η πολιτική Χ.Κλίντον σ εόλο τον αραβικό κόσμο όταν αντίστοιχη επέμβαση των νατοϊκών δυνάμεων είχει σημειωθεί στη Λιβύη και το 2011 με  στόχο τον ηγέτη της χώρας Μουαμάρ Καντάφι. Η επιχείρηση το 2011 διήρκεσε 211 μέρες. Λίγο πριν από τη λήξη της, οι ισλαμιστές είχαν συλλάβει και σκοτώσει τον Καντάφι και τότε η Χ.Κλίντον και οι Αμερικανοί τους αποκαλούσαν "freedom fighters".
Τα αποτελέσματα της πολιτικής τους τα βίωσε όλος ο πλανήτης τα τελευταία 5 χρόνια και ιδιαίτερα σε Συρία και Ιράκ όπου έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι.
 Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου