Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Το αιχμηρό σκίτσο του Guardian με την Μέρκελ - μαγείρισσα, την Λαγκάρντ και τον Τσίπρα

Το αιχμηρό σκίτσο του Guardian με την Μέρκελ - μαγείρισσα, την Λαγκάρντ και τον Τσίπρα

Η συζήτηση των δανειστών για το ελληνικό χρέος απεικονίζεται με έναν ιδιαίτερο τρόπο στο σκίτσο του Ντέιβιντ Σίμοντς.
Στο σκίτσο του Guardian, η Άνγκελα Μέρκελ παρουσιάζεται ως η μαγείρισσα της Ευρώπης. Η Γερμανίδα Καγκελάριος, φορώντας μία ποδιά στα χρώματα της σημαίας της Γερμανίας διαβάζει τη συνταγή με τίτλο «40 χρόνια αποπληρωμή» που της υποδεικνύει η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
Στην άλλη πλευρά του σκίτσου απεικονίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, τυλιγμένος με μία σκισμένη ελληνική σημαία. Ο Πρωθυπουργός απλώνει τα χέρια του και κρατώντας ένα πιάτο περιμένει μία μερίδα από την «σούπα της ΕΕ».
«Άλλη μια Κυριακή, άλλη μια ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο, άλλη μια αυτοτιμωρία μέσω των μέτρων λιτότητας στην Αθήνα. Ο ΦΠΑ αυξάνεται και οι νέοι φόροι χτυπούν όλες τις απολαύσεις της ζωής: τον καφέ, το ποτό, τα τυχερά παιχνίδια ακόμη και τη συνδρομητική τηλεόραση», σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα που συνοδεύει το σκίτσο.
Δείτε το σκίτσο εδώ:
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου