Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

«Η Δύση φθονεί τους Έλληνες και μισεί την Ρωσία»



Συζήτηση για την Ρωσία έγινε πριν από μερικές ημέρες στην έκθεση βιβλίου του Τορίνο με αφορμή την έκδοση στα ιταλικά του βιβλίου του ελληνιστή Γκι Μετάν «Russie-Occident, une guerre de mille ans : La russophobie de Charlemagne à la crise ukrainienne», (Editions des Syrtes,‎ 2015) («Ρωσία – Δύση, ένας χιλιετής πόλεμος: Η ρωσοφοβία από την εποχή του Καρλομάγνου ως την ουκρανική κρίση»).
Ο Ελβετός δημοσιογράφος και πολιτικός εξετάζει αυτό που λέει ο τίτλος του: τη φοβία της Δύσης απέναντι στη Ρωσία – μια φοβία που βρίσκεται μάλλον στον αντίποδα της ελληνικής ρωσοφιλίας.
Όπως αναφέρει, η Δύση εξακολουθεί να βλέπει με δυσπιστία τη Ρωσία. Χωρίς τη Μόσχα, όμως, η επαναπροσέγγιση της Αμερικής και της Ευρώπης με το Ιράν θα ήταν αδύνατη. Ενώ καθοριστική ήταν και η ρωσική παρέμβαση στην Συρία
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο φόβος απέναντι στη Ρωσία, όμως, συνδέεται και με ένα άλλο συναίσθημα: την περιφρόνηση και τον φθόνο των Δυτικών για τους Έλληνες.

Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου