Κυριακή 22 Μαΐου 2016

«ΜΑΥΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ» ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ DEUTSCHE BANK: Έλλειμμα ρεκόρ, πτώση της μετοχής, μηδενικά μερίσματα και πολλά χρέη

Deutsche-Bank

Εδώ και χρόνια η Deutsche Bank αγωνίζεται να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη πελατών και επενδυτών. Παρά τις υποσχέσεις της νέας διοίκησης για τομές και αλλαγές η τιμή της μετοχής μειώθηκε σε ένα μόνο χρόνο στο 50%.
Έλλειμμα ρεκόρ, πτώση της μετοχής, μηδενικά μερίσματα και πολλά χρέη. Η Deutsche Bank βιώνει την βαθύτερη κρίση στα σχεδόν 150 χρόνια της ιστορίας της. Από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης την περίοδο 2007-2008 η γερμανική τράπεζα αγωνίζεται να αποκαταστήσει το κλίμα εμπιστοσύνης των μετόχων. Τώρα όμως, διοικητικό και εποπτικό συμβούλιο υποσχέθηκαν στην γενική συνέλευση μετόχων ότι η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα γυρνά πλέον σελίδα. «Είμαστε πολύ καλύτεροι από όσο είναι η φήμη μας», διαβεβαίωνε τους μετόχους ο πρόεδρος της Deutsche Bank Τζον Κράιαν, ο οποίος πριν από περίπου ένα χρόνο ανέλαβε τα ηνία της τράπεζας, όπως αναφέρει η Deutsche Welle.
Πολλοί όμως μέτοχοι είναι απογοητευμένοι. «Μετά από δέκα χρόνια κακής διαχείρισης η Deutsche Bank χρειάζεται οπωσδήποτε εξυγίανση», λέει ο Ινγκο Σπάιχ μάνατζερ αμοιβαίων κεφαλαίων της Union Investment, ενώ ο Χανς Κρίστοφ Χιρτ συμπρόεδρος της εταιρίας Hermes, που εκπροσωπεί μετόχους, συμπληρώνει: «Η Deutsche Bank θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα».
Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα
Μέχρι σήμερα πάντως ο νέος πρόεδρος Τζον Κράιν δεν έχει πείσει τους επενδυτές ότι είναι σε θέση να επιφέρει τις απαραίτητες αλλαγές στην τράπεζα. Από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, η τιμή της μετοχής έχει υποχωρήσει κατά 50%. Με όπλα του την σκληρή λιτότητα και την επικέντρωση σε επικερδείς τομείς, ο πρόεδρος προσπαθεί να γυρίσει το καράβι. Όμως οι επενδυτές διερωτώνται, πώς ο Τζον Κράιν θα επιστρέψει την τράπεζα στα κέρδη δισεκατομμυρίων που καταγράφονταν πριν από περίπου μια δεκαετία. «Που είναι τα οράματά σας; Ποίοι είναι οι τομείς, που θα διασφαλίσουν μεγάλα κέρδη στην Deutsche Bank;» ρωτούσε στην γενική συνέλευση μετόχων ο αντιπρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Προστασίας Αξιογράφων Κλάους Νίντιγκ.
Η απάντηση του Τζον Κράιν σχετικά με τους στόχους είναι να γίνει η Deutsche Bank ο κορυφαίος πάροχος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στην Γερμανία, η πρώτη τράπεζα στην Ευρώπη και η καλύτερη τράπεζα του εξωτερικού σε ΗΠΑ και Ασία. Ωστόσο ακόμα και σήμερα τα χρέη του παρελθόντος και τα σκάνδαλα αποτελούν εμπόδια σε μια νέα πορεία της γερμανικής τράπεζας. Ίσως ο απερχόμενος συμπρόεδρος της Deutsche Bank Γιούργκεν Φίτσεν να εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τί πρέπει να κάνει από εδώ και στο εξής η τράπεζα: «Όλοι οι εργαζόμενοι στην Deutsche Bank θα πρέπει να γνωρίζουν ποιές δουλειές κάνουμε και ποιές δουλειές ή πελάτες θα πρέπει να αποφεύγουμε».
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου