Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Μαριάς: Νίπτει τας χείρας της η Κομισιόν για τις γερμανικές αποζημιώσεις



ΜαριάςΝίπτει τας χείρας της παριστάνοντας τον Πόντιο Πιλάτο η Κομισιόν για το ζήτημα των Πολεμικών Επανορθώσεων που οφείλει να καταβάλλει η Γερμανία στην Πατρίδα μας, καταγγέλλει με σημερινές του δηλώσεις ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Αυτό προκύπτει από Γραπτή Απάντηση που απέστειλε η Κομισιόν στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αφορμή την εξέταση σχετικής Αναφοράς των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ) για τις Πολεμικές Επανορθώσεις, το κατοχικό δάνειο, τις αποζημιώσεις των συγγενών των θυμάτων κ.λπ. που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα.
Η Κομισιόν επισημαίνει στην παραπάνω Απάντησή της ότι το ζήτημα των Πολεμικών Επανορθώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα δεν άπτεται της εφαρμογής του δικαίου της ΕΕ και ως εκ τούτου καθώς η Αναφορά δεν εμπίπτει δήθεν εντός του πεδίου αρμοδιοτήτων της ΕΕ η Κομισιόν δεν μπορεί να λάβει θέση επί του θέματος αυτού.
Υπενθυμίζεται ότι μετά από εισήγηση του Νότη Μαριά είχε κριθεί παραδεκτή η παραπάνω Αναφορά της ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ και η Επιτροπή Αναφορών είχε αποστείλει σχετική επιστολή για το εν λόγω θέμα στην Κομισιόν, στην Ελληνική κυβέρνηση και τη γερμανική κυβέρνηση. Πλην όμως όπως κατήγγειλε ήδη ο Νότης Μαριάς (http://notismarias.gr/2016/05/14400/) η Ελληνική πλευρά με την εκκωφαντική της σιωπή δεν εδέησε καν να στείλει απάντηση για το κεφαλαιώδες αυτό θέμα στην Επιτροπή Αναφορών.
Η αδιαφορία και πολιτική ανευθυνότητα της Ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό είναι προφανές ότι ενθάρρυνε την Κομισιόν η οποία κυριολεκτικά πετάει τη μπάλα στην εξέδρα αρνούμενη πλέον να πάρει θέση για το ζήτημα των Πολεμικών Επανορθώσεων που οφείλει να καταβάλλει η Γερμανία στην Πατρίδα μας.
Παρά τις δυσμενείς αυτές εξελίξεις, κατέληξε ο Νότης Μαριάς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα τόσο στο πλαίσιο της Επιτροπής Αναφορών της Ευρωβουλής όσο και αλλού.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου