Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας ο έμπιστος του Ρ.Τ.Ερντογάν, Μπιναλί Γιλντιρίμ (upd)



του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας αναλαμβάνει ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος εκτελούσε καθήκοντα υπουργού Μεταφορών αλλά πάνω απ'ολα θεωρείται από τους πιο έμπιστους φίλους του Ρ.Τ.Ερντογάν.
 
Αυτή η απόφαση πάρθηκε πριν από λίγο κατά την συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP)
 
Το όνομα του Μπιναλί Γιλντιρίμ,«έπαιζε» εδώ και ημέρες για την πρωθυπουργία καθώς ο Ρ.Τ.Ερντογάν έχει ιδιαίτερα καλές σχέσεις μαζί του.
 
Όπως εκτιμούν διεθνολόγοι, ο Γιλντιρίμ είναι στην ουσία ένας εκ των «πιστών» του Ερντογάν.
 
Ο 60χρονος υπουργός Μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος ετοιμάζεται να γίνει ο επόμενος πρόεδρος του κόμματος ΑΚΡ κατά το έκτακτο συνέδριο που θα διεξαχθεί την Κυριακή.
 
Ως επικεφαλής του κόμματος θα οριστεί και πρωθυπουργός.
 
Ο Γιλντιρίμ, πιστώνεται όλα τα μεγάλα έργα υποδομών που έχει εγκαινιάσει ο Ρ.Τ.Ερντογάν και έχουν αλλάξει την όψη της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια.
 
Τα στελέχη του AKP θα συναντηθούν σήμερα με τον Ερντογάν, ο οποίος αν και υποτίθεται ότι είναι ουδέτερος είναι γνωστό τοις πάσι ότι θα δώσει την τελική εντολή.
 
Η άνοδος του Μπιναλί Γιλντιρίμ στην πρωθυπουργία μπορεί να σημάνει δυσάρεστες εξελίξεις για Ελλάδα, Μέση Ανατολή και εν τέλει για τον κόσμο. Ο Α.Νταβούτογλου θεωρούταν πολύ πιο εκλογικευμένος από τον Ρ.Τ.Ερντογάν και κράταγε όσο μπορούσε τα «χαλινάρια».
 
Ειδικά στο θέμα της Συρίας φέρεται να αρνήθηκε πολλές φορές στον Ρ.Τ.Ερντογάν να ικανοποιήσει την απαίτησή του για εισβολή στην Συρία κάτι που θα έφερνε την Τουρκία αντιμέτωπη με την κατά πολυ΄ισχυρότερη Ρωσία και συνεπώς στο τέλος θα προκαλούντα μια σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας με βάσιμη απειλή για τον πλανήτη ενός ολοκληρωτικού Γ' ΠΠ
 
Οι ελληνικές ΕΔ θα βρίσκονται σε ετοιμόητα αυτές τις ημέρες όπου και θα διαφανούν οι προθέσεις του νέου δίδμου που εξουσιάζει την γείτονα χώρα.

Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου