Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! (βίντεο)

resized_132de-514472a6cccccc

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις μέσα στο συριακό έδαφος άρχισαν πλέον να εξαπλώνονται και σε εδάφη της Τουρκίας που γειτνιάζουν με την Συρία, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Şafak, που δείχνει πως οι Τούρκοι άρχισαν να ανησυχούν σοβαρά για την μετάδοση της σύγκρουσης στην ίδια την χώρα τους με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, η γραμμή ένοπλης αντιπαράθεσης μεταξύ των Κούρδων και των τουρκικών δυνάμεων από την Συρία έχει διαρρεύσει στην επαρχία της Αλεξανδρέττας, την γνωστή ως Hatay, μια επαρχία την οποία σημειωτέον η Τουρκία κατέλαβε με παράνομο τρόπο τις παραμονές του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου κάτι που ποτέ δεν το αναγνώρισε η Συρία.
Όπως αναφέρεται η γραμμή της οροσειράς του Amanos μέσα στην επαρχία Hatay μέχρι την συριακή πόλη του Arfin, που βρίσκεται στα χέρια των Κούρδων, έχει γίνει το καινούργιο μέτωπο σύγκρουσης μεταξύ Κούρδων και τουρκικού στρατού, την ίδια ώρα που οι μάχες σε ένα ευρύ πεδίο στην νοτιανατολική Τουρκία συνεχίζονται με μεγάλη ένταση.
Οι τουρκικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη στην οροσειρά αυτή μέσα στην Τουρκιά έχουν οργανωθεί ένοπλες ομάδες Κούρδων που έχουν υπό την κατοχή τους και χρησιμοποιούν σύγχρονα οπλικά, συστήματα κυρίως ρωσικής προέλευσης, καθώς και πυραύλους εδάφους εδάφους και εδάφους αέρος, προκαλώντας μεγάλες απώλειες στην τουρκική πλευρά.
Video Player
Η νέα αυτή εξέλιξη έχει θορυβήσει την Άγκυρα που προσπαθεί με σπασμωδικές κινήσεις να ελέγξει την κατάσταση, σε μια επαρχία που σημειωτέων η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι Αλεβήτες, δηλαδή φιλικά προσκείμενη στο καθεστώς Άσαντ, ενώ υπάρχει και μια μεγάλη χριστιανική μειονότητα.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου