Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Αναγνώριση σκοπιανού πτυχίου ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΗΤΤΗΘΗΚΕ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΕΒΝΙΚ


Φωτογραφία από καταστροφή ελληνικής επιγραφής στην Εκκλησία
του Αγίου Δημητρίου στο Μοναστήρι (Bitola). Αλήθεια οι Σκοπιανοί
καθηγητές που θα χορηγούν πανεπιστημιακά διπλώματα σε Έλληνες
φοιτητές, θα μιλήσουν ποτέ και για τις αναρίθμητες καταστροφές των
μνημείων μας στις πόλεις τους;


Τηλέμαχος Κόκκος

Αναγνωρίστηκε από τον ΔΟΑΤΑΠ δίπλωμα μεταπτυχιακού φοιτητή της Νομικής στο Πανεπιστήμιο «Ιουστινιανός» των Σκοπίων, μετά από μεγάλη αντιπαράθεση με τον οργανισμό, ο οποίος, σύμφωνα με την εφημερίδα της ΠΓΔΜ Νιέβνικ, ηττήθηκε!
Ο ΔΟΑΤΑΠ, πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ, δεν αναγνωρίζει «μακεδονικά» πτυχία από το 1982. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο φοιτητής είχε καταθέσει από τον Ιανουάριο στην Ελλάδα το μεταπτυχιακό του για αναγνώριση, κάτι που πέτυχε νικώντας όπως υποστηρίζει η εφημερίδα την «παράλογη θέση της Ελλάδας» να μην αναγνωρίζει τα όποια διπλώματα έχουν αποκτηθεί στα Σκόπια. 
 Φυσικά δεν μπορούσε να απουσιάζει και ο πανταχού παρών Πάβλε Φιλίππωφ (Παύλος Βοσκόπουλος) που μας πληροφορεί πως τώρα πλέον θα μπορούν να φοιτούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της «Μακεδονίας»  όχι μόνο οι «Εθνικά  Μακεδόνες» της χώρας μας αλλά και κάθε Έλληνας!
Να σημειώσουμε πως πριν από 7-8 μήνες οι Βούλγαροι γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους να ανοίξουν πανεπιστημιακά τμήματα στη γειτονική μας πόλη του Μοναστηρίου με την διδασκαλία της βουλγαρικής αλλά οι Σκοπιανοί σε χρόνο ρεκόρ τους το απαγόρευσαν.
Από το 1985 οι Σκοπιανοί είχαν ιδρύσει Παιδαγωγικές Ακαδημίες στις πόλεις Γνίλαντ, Πρόστινα, Βράνια, Σκόπια αλλά και αλλού με αποτέλεσμα αμέτρητοι Έλληνες φοιτητές να ορκισθούν πτυχιούχοι με πτυχία αμφιβόλου...ποιότητας!
Η τότε έγκυρη εφημερίδα του Βελιγραδίου «ΠΟΛΙΤΙΚΑ» σε σχετικό άρθρο της είχε γράψει πως «κάποτε είχαμε τα καλύτερα πανεπιστήμια των Βαλκανίων και τώρα οι Έλληνες φοιτητές μας τα υποβαθμίσανε με τον εύκολο τρόπο που αποκτούν τα διπλώματά τους, καθώς με τα χρήματά τους γεμίσαμε έγχρωμες T.V  και στα... λουτρά μας»!
Μήπως η ιστορία επαναλαμβάνεται; Και ο φοιτητής που αναγνώρισε το πτυχίο σε ποιά γλώσσα έκανε την εργασία του; Στην «Μακεδονική»;
Αναγνωρίστηκε το ιδίωμα και δεν το ξέρουμε; Τι συμβαίνει στ’ αλήθεια; Ανοίγουμε τις πόρτες  της σλαβικής προπαγάνδας διάπλατα;    

http://www.elzoni.gr/html/ent/585/ent.15585.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου