Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΖΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΟ EFSF ΕΠΙΑΣΕ ΠΑΤΟ ! Του HEIL GAP (or mind the GAP)


 

From HEIL GAP (or mind the GAP)
Είναι αλήθεια ότι δικαίως θα μπορούσαμε να πούμε ότι ολόκληρη η Συνθήκη του Μάαστριχτ είναι γεμάτη ασάφειες. 
Μπορεί επίσης να λέμε ότι το θεσμικό πλαίσιο πολιτικής εντός του οποίου το ευρώ έχει εισαχθεί και λειτουργεί (άρθρο 11 του Πρωτοκόλλου για το καταστατικό του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών (ΕΣΚΤ) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) έχει πολλά τέτοια ασαφή βασικά στοιχεία ,κλπ , κλπ ……… κάνοντας τους επαΐοντες και τους εξυπνάκηδες.
Αλλά θα ήμασταν , ΤΡΙΧΕΣ , ( το λιγότερο ) , εάν δεν ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΑΜΕ ότι και το δεδομένο 50% «εθελοντικό» κούρεμα που επιβάλλεται στους κατόχους του ελληνικού χρέους, 
(κούρεμα το οποίο αποδείχθηκε ότι ήταν τόσο «εθελοντικό» , όσον εθελοντικά μπορεί να παραδίδει και ο ταμίας τράπεζας τα χρήματα σε κάποιον που του έχει κολλήσει ένα όπλο στο πρόσωπό του) , 
είναι κάτι που στην πραγματικότητα θα μπορούσαν να το κάνουν , με το ένα ή τον άλλο τρόπο , , όλες οι κυβερνήσεις που κατέχουν την εξουσία , να δημεύσουν δηλαδή , ότι αφορά , ένα μέρος των κεφαλαίων των επενδυτών , αλλά δεν το πράττουν, και εάν αναγκαστούν να το πράξουν , δεν θα το κάνουν κατόπιν υποδείξεων της ΕΕ , και , χωρίς κάποιο προηγούμενο διακανονισμό με τους ομολογιούχους ( ειδικότερα με τα ασθενή ασφαλιστικά μας ταμεία )(ίσως και κάποιες τράπεζες) , ( ομολογιούχοι οι οποίοι σίγουρα θα ήταν εξασφαλισμένοι μέσω των CDS των , άλλοι για μικρότερα και άλλοι για μεγαλύτερα ποσά ) , και , προπαντός ΟΧΙ με τέτοιους καταστροφικούς ορούς : 
ΑΓΡΙΑΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ , όπως αυτοί που μας υπεδείχθησαν και πάλι από τις Βρυξέλες .

Την στιγμή που σύμφωνα με σημερινό άρθρο των LIZ MOYER , BRETT PHILBIN και DAVID ENRICH στην wsj :
Οι κάτοχοι των πιστωτικών-default swaps των ελληνικών ομολόγων δεν αναμένεται να λάβουν οποιαδήποτε πληρωμή αποζημίωσης , ακόμη και αν η συμφωνία του ελληνικού χρέους θα αναγνωρίσει μόνο το ήμισυ της ονομαστικής αξίας των , ( αυτό που πολλοί συμμετέχοντες στην αγορά θεωρούν ότι ισοδυναμεί με προεπιλογή ). 
Ο λόγος : Αν και οι πιστωτές είναι πιθανό να υποστούν το 50% μιας "περικοπής", η συμμετοχή των είναι εθελοντική, και ως εκ τούτου η συμφωνία θεωρείται ( από συμβάσεις παραγώγων ) , ότι δεν αποτελεί τεχνικά μια προεπιλογή. Έχει σκόπιμα διαμορφωθεί έτσι ώστε να αποφύγει να πιέσει την σκανδάλη πληρωμής για τις συμβάσεις credit-default-swap. 
ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ;
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ , ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟ , ΟΤΑΝ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ;
( Και ας αναρωτηθούμε εδω φίλοι : 
Εφ όσον τα CDS δεν θα πληρώσουν ζημιά , ποιος θα την πληρώσει ΤΕΛΙΚΑ ; 
Μήπως και πάλι εμείς ;
 
Θέλω να σας ενημερώσω ότι : 
ΣΗΜΕΡΑ (χθες) , σύμφωνα με το Reuters : 
«Για μήνες υπήρχαν οι φήμες ότι η Κίνα θα χρησιμοποιήσει το ποσό των 3200 δισεκατομμυρίων δολαρίων , των συναλλαγματικών αποθεμάτων για τη διάσωση της Ευρωζώνης …. Αλλά η Κίνα είχε μια λίστα αιτημάτων, ως ένα πραγματικό αντάλλαγμα . Και σήμερα η αντιπροσωπεία της Ε.Ε. στο Πεκίνο, αντί να δεχτεί τις εν λόγω απαιτήσεις ή να προσφέρει συμβιβασμούς , τους απέρριψε . 
"Ένα χαστούκι στο πρόσωπο". 
Και η Ευρωζώνη πηγαίνει πίσω στο σημείο μηδέν. 
Χρειάζεται χρήματα για να αυξηθεί η δύναμη πυρός του ταμείου διάσωσης , ( το EFSF ) σε 1 τρις ευρώ . 

«Το 2012 , το τσουνάμι του χρέους θα ωριμάσει ! »

Μόνο στις τέσσερις μεγαλύτερες χώρες της ευρωζώνης πρέπει να μετακυλήσει σχεδόν 1.000 δισεκατομμύρια ευρώ προς το χρέος : Ιταλία 307 δισεκατομμύρια ευρώ (19,3% του ΑΕΠ) , 
Γερμανία 273 δισεκατομμύρια ευρώ (10,6% του ΑΕΠ), 
Γαλλία 240 δισεκατομμύρια ευρώ (12% του ΑΕΠ ), 
και Ισπανία 132 δισεκατομμύρια ευρώ (12,2% του ΑΕΠ). 
Στη συνέχεια υπάρχει το παλιρροιακό κύμα των νέων χρεών που θα εκδοθούν για να χρηματοδοτήσουν τρέχουσες ελλείμματα και την διάσωση των τραπεζών.» 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΔΕΑ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΖΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ :
Το EFSF έπιασε πάτο !
Έτσι , Λοιπόν , Εκεί Στην « Ε.Κ.Τ » Ας σπεύσουν να αγοράσουν ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΜΕΛΑΝΙΑ ΣΕ ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ , Και , … Ας αρχίσουν την εκτύπωση …… Γιατί έτσι που τα κατάφεραν , Έτσι Θα Γίνει !
HEIL GAP ( or mind the GAP )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου