Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Hurriyet: Τα Ελληνικά ακριτικά νησιά θα ηλεκτροδοτηθούν από τη Τουρκία μετά από υπουργική απόφαση!


Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας HURRIYET ο σημερινός υπουργός Ενέργειας & Περιβάλλοντος, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως προτίθεται να ολοκληρώσει το σχεδιασμό ώστε τα Ελληνικά ακριτικά νησιά να λαμβάνουν ηλεκτρική ενέργεια από τη γειτονική Τουρκία.
Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε. Δεν τρέφω καμία ιδιαίτερη εκτίμηση στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου ώστε να τον υπερασπιστώ, ωστόσο οι τουρκικές εφημερίδες παίζανε και συνεχίζουν να παίζουν καλά το παιχνίδι της προπαγάνδας εις όφελος πρωτίστως της χώρας τους και μετά των υπολοίπων, σε αντίθεση με τα δικά μας ΜΜΕ.
Το αναδημοσιεύω λοιπόν με επιφύλαξη και αναμένουμε την διάψευση από τον κ. Παπακωνσταντίνου ή τη σημερινή κυβέρνηση γενικότερα. Αν μη τι άλλο είναι ΝΤΡΟΠΗ και ΠΡΟΚΛΗΣΗ ένα τέτοιο δημοσίευμα για τη χώρα!
Γράφει το δημοσίευμα της HURRIYET:
“Το ελληνικό υπουργείο Ενέργειας & Περιβάλλοντος αποφάσισε να αξιοποιήσει τη τουρκικά δίκτυα για την κάλυψη των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας σε ελληνικά νησιά”.
“Η συγκεκριμένη κίνηση θα ενισχύσει τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών που έχουν διαταραχθεί τελευταία” (εννοεί μάλλον τη Κύπρο).
Ενώ ολοκληρώνει με το εξωφρενικό…:
“Έχουμε μιλήσει με Τούρκους αξιωματούχους στο παρελθόν σχετικά με τη σύνδεση των Ελληνικών νησιών με τη Τουρκία, περί ηλιακής ενέργειας και ακόμη είμαστε σε επαφή”, δήλωσε στις 17 Νοεμβρίου ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο περιθώριο του Ενεργειακού Οικονομικού Φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου