Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

SPICE για την ΠΑ : Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για την προμήθεια



Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ για την αγορά των 400 συλλογών βομβών SPICE 1000 και SPICE 2000 της εταιρείας Rafael αξίας 110 εκατ. ευρώ περίπου. Η απόφαση για την υλοποίηση της παραγγελίας ελήφθη από το ΚΥΣΕΑ και αποτελεί μία ακόμη απόδειξη των ιδιαίτερα στενών σχέσεων των δύο χωρών.
Ακολούθησε η έγκριση της αγοράς των συλλογών στις αρχές του Φθινοπώρου από την Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής σε συνθήκες απόλυτης μυστικότητας, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την αγορά των συλλογών.  Οι 400 συλλογές SPICE που θα αγοραστούν για ισάριθμες βόμβες Mk83 (1000 λιβρών), ή Mk84 (2000 λιβρών),  θα επιτρέπουν στα αεροσκάφη της ΠΑ να πλήττουν στόχους σε αποστάσεις μέχρι και 60 χλμ με ακρίβεια 1-3 μέτρα χάρις στους αισθητήρες CCD/IIR που οι συλλογές διαθέτουν.
Η βόμβα διαθέτει δυνατότητα εμπλοκής με την παρέμβαση του χειριστή (Man in the Loop)  στην φάση τελικής προσέγγισης προς τον στόχο, αξιοποιώντας το ατρακτίδιο ζεύξης δεδομένων που το αεροσκάφος φορέας μεταφέρει. 
Η αναλογία των συστημάτων είναι 70% της ποσότητας που θα αγοραστεί για την έκδοση SPICE 1000 και 30% για την έκδοση SPICE 2000.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου