Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Άρπαξε την ευκαιρία η Τουρκία να επιτεθεί στην Κύπρο!



 
Έτοιμη να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία που της παρουσιάζεται με σκοπό να εκθέσει την Κυπριακή Δημοκρατία στα μάτια της Δύσης και ειδικότερα των Αμερικανών εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά η Τουρκία, σπεκουλάροντας άγρια στην υπόθεση του ρωσικών συμφερόντων πλοίου που φέρεται να μετέφερε πυρομαχικά στη Συρία!
Το θέμα όντως χρήζει διευκρίνισης από την πλευρά της κυβέρνησης του Δημήτρη Χριστόφια, καθώς η νήσος κινδυνεύει να εκτεθεί ανεπανόρθωτα, με μια ακόμη τεράστια διπλωματική γκάφα όπως αυτή που οδήγησε στην τραγωδία στο Μαρί. Τότε παρέμειναν στην Κύπρο τα επικίνδυνα – θανατηφόρα όπως αποδείχθηκαν – κοντέινερ και προέκυψε ότι η κυβέρνηση δεν ήθελε να δυσαρεστήσει τη Συρία του Άσαντ. Πλέον, με μία ακόμη παρόμοια ενέργεια, πάλι με… έπαθλο «τα μάτια» του Σύρου ηγέτη, βάζει την Κύπρο σε περιπέτειες.
Όπως είναι γνωστό, σε λιμάνι της Συρίας κατέπλευσε το ρωσικών συμφερόντων πλοίο Chariot, το οποίο είναι φορτωμένο με πυρομαχικά, σύμφωνα με εκπρόσωπο του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΡΙΚ, το σκάφος έφθασε στη Συρία λίγο πριν το χθεσινό μεσημέρι.
Το σκάφος απέπλευσε την Τετάρτη το απόγευμα από το αγκυροβόλιο του λιμανιού της Λεμεσού. Ο Τούρκος αξιωματούχος ανέφερε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί η «ελληνοκυπριακή πλευρά», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, άφησε το πλοίο να φύγει, παρά το εμπάργκο κατά της Συρίας. Σύμφωνα με το ΡΙΚ, από χθες το σκάφος δεν δίνει στίγμα για τη θέση που βρίσκεται, αφού το αυτόματο σύστημα αναγνώρισης είναι κλειστό. Το Chariot δεν βρίσκεται ούτε και στον κατάλογο των πλοίων που προσεγγίζουν το λιμάνι της Αλεξανδρέττας.
Την ίδια ώρα έντονα αντιδρά η Τουρκία, κατηγορώντας την Κύπρο για προσφορά βοήθειας στον Άσαντ, με τον τουρκικό Τύπο, λάβρο, να ξεσπαθώνει κατά της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου