Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Συνεργάτης πρώην υπουργού διευθύνων σύμβουλος off shore εταιρείας


 


Σε συνεργάτη πρώην υπουργού και διευθύνοντα σύμβουλο off shore εταιρείας στρέφεται η έρευνα του εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη για τις ύποπτες περιουσίες εφοριακών
Η εμπλοκή στενού συνεργάτη πρώην υπουργού, επικεφαλής και νομικού συμβούλου μίας από τις παράκτιες εταιρείες που ερευνά η εισαγγελία, βρίσκεται στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα, Γρ. Πεπόνη.
Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του "Έθνους", η εταιρεία φέρεται να έχει ως αντικείμενό της τον εξοπλισμό και τη λειτουργία κτιρίων και η έδρα της βρίσκεται στο Μαρούσι.
Μάλιστα, ο στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού είναι ένας εκ των κατηγορουμένων για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος σε άλλη υπόθεση, που διερευνά η Δικαιοσύνη.
Ο κ. Πεπόνης έχει στη διάθεσή του στοιχεία, όπως φωτογραφίες και συμβόλαια αγοραπωλησίας με αντικείμενο πολυτελή ακίνητα και σωρεία εγγράφων για υπεράκτιες εταιρείες, τις οποίες φέρονται να διοικούν συγγενικά πρόσωπα συνταξιούχου εφοριακού.
Ο εισαγγελέας έχει δώσει παραγγελία σε εισαγγελέα Πρωτοδικών να κάνει φύλλο και φτερό όλα τα στοιχεία του φακέλου, καθώς είναι η πρώτη φορά που δικαστική έρευνα για περιουσιακά στοιχεία κρατικών λειτουργών έχει ανάλογα ντοκουμέντα.
Ακόμη, έχουν ζητηθεί και θα ελεγχθούν όλοι οι φάκελοι φορολογουμένων -κυρίως εταιρειών- που χειρίστηκε η ομάδα των νυν και πρώην εφοριακών, ενώ θα ακολουθήσει και έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων τους, ακόμη και συγγενικών προσώπων τους.
Σημειώνεται, πως έχει ήδη καταθέσει μία συνταξιούχος εφοριακός, η οποία έχει καταγγείλει ότι αρνήθηκε να συνεργαστεί με την ομάδα των συναδέλφων της, γύρω στα τέλη του 2001, όταν ως ελέγκτρια φορολογικού εισοδήματος ανέλαβε τον έλεγχο μεγάλης εταιρείας.
Και νέος φάκελος στα χέρια του Πεπόνη
Σύμφωνα με τη συνήγορο της εφοριακού που κατήγγειλε την υπόθεση, Γ. Απατσίδη, αναμένεται να κατατεθεί και νέος φάκελος με περισσότερα στοιχεία στον οικονομικό εισαγγελέα.
Όπως είπε στην εφημερίδα, ήδη η εντολέας του έχει απευθυνθεί εκτός από τις ελληνικές και σε άλλες αρχές εκτός της χώρας μας, διότι είχε απογοητευτεί από τον τρόπο που μεμονωμένοι εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί είχαν χειριστεί κάποτε τις καταγγελίες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου