Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Όπως έστρωσε θα κοιμηθεί ο καθείς



 


Υπάρχει μια λεπτομέρεια που δεν έχει προσεχθεί από πολλούς. Από την έναρξη του μνημονίου οι «σύμμαχοι» ηγέτες της Ευρώπης (με και χωρίς εισαγωγικά), έχουν αποφύγει να επισκεφτούν την Ελλάδα.

Προτιμούν εκ του μακρόθεν να μας «κουνούν το δάκτυλο» απειλώντας μας με πτώχευση, έξοδο από το ευρώ, απομόνωση κ.ο.κ.

Αντίθετα, η κυβερνητική διαρχία της Ευρώπης, Μέρκελ και Σαρκοζί, ετοιμάζονται να ταξιδέψουν μαζί στη Ρώμη, για να συγχαρούν την ιταλική κυβέρνηση και να την ενισχύσουν από το έδαφός της…

Είναι φανερό ότι την Ελλάδα την αντιμετωπίζουν τα δύο τελευταία χρόνια (με τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης Παπανδρέου) όχι ως μια Ευρωπαϊκή χώρα με ενεργή υπόσταση, αλλά ως το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης.

Όλο και πιο συχνά γίνεται φανερό ότι έχουν υιοθετήσει την ελληνική έκφραση «όπως έστρωσες θα κοιμηθείς» . Δεν διστάζουν μάλιστα ορισμένες φορές να μας το εκφράζουν δημόσια.

Βέβαια αγνοούν ότι η έκφραση αυτή είναι διττή. Δεν αντιλαμβάνονται ότι θα βρεθούν και οι ίδιοι αντιμέτωποι με την ίδια ακριβώς έκφραση.

Η Ελλάδα αργά ή γρήγορα θα συνέλθει και θα πατά -ξανά- γερά στα πόδια της. Η δύναμη της Ελλάδας βρίσκεται στη θέση και στον πλούτο της.

«Όπως έστρωσε θα κοιμηθεί» λοιπόν ο καθείς…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου