Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Η επιστροφή της τρόικας κρύβει εκπλήξεις


Κατ' αρχήν, οι πληροφορίες επιμένουν ότι στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», Δευτέρα ή Τρίτη, θα προσγειωθεί το αεροπλάνο που θα μεταφέρει τα κατώτερα και τα μεσαία στελέχη των ελεγκτών και όχι τους επικεφαλής.
Το γεγονός ότι ο κ. Αλταφάζ, εκπρόσωπος του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου κ. Ρεν, δεν διευκρινίζει τη σύνθεση της πρώτης αποστολής, «λέει» από μόνο του, πολλά.
Οι ίδιες πληροφορίες, που έρχονται πάντα από τις Βρυξέλλες, αναφέρουν ότι η ομάδα των επικεφαλής της τρόικας, θα έρθει, κάποια στιγμή, προς το τέλος της άλλης εβδομάδας.
Για την ακρίβεια, Πέμπτη ή Παρασκευή.
Αλλά κι εδώ εξακολουθεί να υπάρχει ένας αστερίσκος.
Γιατί συνήθως καλά ενημερωμένες κοινοτικές πηγές, εξακολουθούν να εμφανίζονται επιφυλακτικές και ως προς αυτή την ημερομηνία και επιμένουν να την συνδέουν με κάποιες «κρίσιμες υποχρεώσεις», που θα πρέπει να αναλάβει η ελληνική πλευρά.
Έστω κι αν επισήμως ο κ. Αλταφάζ αποσυνδέει την ημερομηνία έλευσης των επικεφαλής, με οποιαδήποτε προϋπόθεση.
Τέλος, ένα άλλο κρίσιμο θέμα, που έχει να κάνει με αυτή την αποστολή, αφορά στη σύνθεσή της.
Πληροφορίες που έρχονται από τη βελγική πρωτεύουσα αναφέρουν ότι «μπορεί να υπάρχουν κι εκπλήξεις», ως προς τη σύνθεσή της.
Δηλαδή, ως προς τα πρόσωπα των επικεφαλής.
«Ακούγονται» διάφορα, ακόμα και για αντικαταστάσεις κορυφαίων στελεχών της τρόικας, η οποία, πάντως, με οποιαδήποτε σύνθεση κι αν εμφανιστεί στην Αθήνα, ένα θα είναι το δεδομένο: θα διακρίνεται από τις πολύ άγριες διαθέσεις της.
Σε Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον είναι κοινή η αίσθηση ότι έχει χαθεί πολύς χρόνος στην περίπτωση της Ελλάδας και γι' αυτό δεν έχουν τώρα καμία διάθεση για …αστεία.
Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου