Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ο Α/ΓΕΕΘΑ στην βραχονησίδα Ζουράφα. Επίσκεψη με σημασία.




Από GBAL
Ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος δείχνει τον δρόμο και στέλνει υπερήφανα εθνικά μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και ιδιαίτερα στο εξωτερικό. Εκεί όπου σκοτεινοί και φανεροί κύκλοι απεργάζονται την μείωση της εθνικής μας κυριαρχίας, του εθνικού μας πλούτου, του μέλλοντος της πατρίδος. Στέλνει και στο εσωτερικό της χώρας, τα μηνύματα σε όλο το πολιτικό φάσμα και ιδιαίτερα στην σημερινή πολιτική ηγεσία, που αυτό που τους απασχολεί σήμερα είναι πως θα υποθηκεύσουν ακόμη περισσότερο το μέλλον μας, εκλεγόμενοι για μια ακόμη φορά στην πολιτική σκηνή, όχι βέβαια για το προσωπικό των όφελος αλλά βέβαια όπως όλοι διακηρύσσουν για το καλό της πατρίδος. Βέβαια τηιν βραχονησίδα Ζουράφα, πιθανόν να την έχουνε ακούσει, αλλά για έναν βράχο θα ασχολούμαστε τώρα, όταν έχουμε τον αγώνα της πολιτικής επιβίωσης. Ασχέτως αν ευραίως κυκλοφορούν φήμες, για δημιουργία νέων "Ίμια" και είμεθα βέβαιοι ότι η ΕΥΠ τους έχει ήδη ενημερώσει. Και έρχεται τώρα αυτός ο Α/ΓΕΕΘΑ και με δύο κινήσεις, αυτές τις κρίσιμες ημέρες και κάνει δύο επισκέψεις με πολλή σημασία και νόημα και στέλνει το μήνυμα εκεί που πρέπει ότι η Ελλάδα έχει δύναμη (S-300), η Ελλάδα είναι εδώ (Ζουράφα).
Έτσι λοιπόν ο Αρχηγός κάνει μια ακόμη επίσκεψη , αυτή την φορά στο ΒΑ Αιγαίο. Λίγες μόνο μέρες μετά από τις επισκέψεις στην ακριτική Χίο και την Κρήτη, έδρα των συστοιχιών S-300, βρέθηκε στην Σαμοθράκη. Μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή των πέντε Νεομαρτύρων, περιέπλευσε την βραχονησίδα Ζουράφα επιβαίνοντας στην κανονιοφόρο "Πολεμιστής".
Ως γνωστόν η βραχονησίδα Ζουράφα ή Λαδοξέρα, βρίσκεται 6 μίλια βορειοανατολικά της Σαμοθράκης, σε περιοχή που πιθανολογείται η παρουσία σημαντικού κοιτάσματος υδρογονανθράκων. Η Ελληνική κυριαρχία επί της βραχονησίδας (και εδώ είναι το μεγάλο νόημα) επεκτείνει σημαντικά την ζώνη Ελληνικής θαλάσσιας κυριαρχίας στον κρίσιμο χώρου του Βορειοανατολικού Αιγαίου όπως μπορείτε να παρατηρήσετε στον διπλανό χάρτη. Όχι τυχαία, η Άγκυρα φροντίζειανά τακτά χρονικά διαστήματα να αμφισβητεί εμπράκτως την ελληνικότητα της, παρενοχλώντας τους Έλληνες ψαράδες που επισκέπτονται την περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Άγκυρα συμπεριέλαβε την συγκεκριμένη βραχονησίδα στην περίφημη λίστα των 130 "αμφισβητούμενων νήσων και βραχονησίδων" που είχε δώσει την δημοσιότητα το 1997 και με την οποία ουσιαστικά είχε έρθει στο προσκήνιο ο όρος "γκρίζες ζώνες".
Αντιλαμβανόμαστε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο και όλα έχουν την σημασία τους. Ουδείς από την πολτική μας ηγεσία μίλησε, έστω απλά για την Ζουράφα. Έστω μια παλή δήλωση, ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να απεμπολήσει τα εθνικά της διακιώματα από την βραχονησίδα, έτσι για να περάσουν ένα μήνυμα. Μήπως θα πρέπει να περιμένουμε μια προβοκάτσια και την δημιουργία ενός γεγονότος τύπου Ίμια, για να την "χάσουμε", όπως συνέβη με τα Ίμια; Αλλά ευτυχώς που υπάρχουν και στρατιωτικοί ηγέτες, που βρίσκουν "αφορμές" να υπερασπίζονται τα εθνικά μας συμφέροντα και να "επιδεικνύουν" την Ελληνική Σημαία εκεί που πρέπει. Μπράβο κ. Αρχηγέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου