Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ουδεμία εμπλοκή της Shell στις τουρκικές προκλήσεις


Μια απαραίτητη διευκρίνιση η οποία προσφέρεται για συμπεράσματα στην ανάλυση της υπόθεσης των εν εξελίξει τουρκικών μεθοδεύσεων και προκλήσεων αναφορικά με τις πετρελαϊκές έρευνες νοτίως της Ρόδου και του Καστελορίζου, εντός της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).
Όπως προκύπτει από τουρκικές πηγές, τα «οικόπεδα» στα οποία θέλει να ερευνήσει η Τουρκία ΔΕΝ εμπλέκεται ο ενεργειακός κολοσσός Shell όσο κι αν οι υποψίες οδηγούσαν – ενδεχομένως εύλογα – σε τέτοιες σκέψεις. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η Άγκυρα κατά πάσα βεβαιότητα ΔΕΝ έχει εξασφαλίσει την οποιαδήποτε υποστήριξη σε πολιτικό επίπεδο είτε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, είτε από κάποιο «καρτέλ» ισχυρών του τομέα των υδρογονανθράκων.
Όσα θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα θα είναι καθοριστικά για το μέλλον της περιοχής. Ωστόσο, καλό θα ήταν να κρατήσουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι η Άγκυρα διακρίνεται για τον πραγματισμό της και δεν αποκλείεται να κάνει πίσω από μόνη της αν εκτιμήσει ότι το παιχνίδι δεν της βγαίνει… Θα παρακολουθούμε την υπόθεση από κοντά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου