Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

 Βιώσιμη ανάπτυξη για την οροσειρά Ροδόπης



ImageΈργα προϋπολογισμού 130 εκατ. ευρώ προωθούνται μέσω του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης Οροσειράς Ροδόπης, που θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κωνσταντίνος Καλούδης, πρόκειται για έργα που αξιολογήθηκαν από αυτά που πρότειναν οι φορείς της περιοχής στις 56 ανοιχτές διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν και θα γίνει προσπάθεια να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα.
Η περιοχή παρέμβασης του ολοκληρωμένου προγράμματος εκτείνεται στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης ενώ προτείνονται δράσεις προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος και στο ανατολικό τμήμα της Οροσειράς Ροδόπης (στους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Εβρου). Επιλέγονται μέτρα για την τόνωση των ανθρωπογενών δραστηριοτήτων με στόχο την ανασυγκρότηση της περιοχής και της άμβλυνσης των επιπτώσεων από την κατάρρευση του σημερινού παραγωγικού προτύπου.
Ο κ. Καλούδης επισήμανε ότι έγινε προσπάθεια τα έργα που επιλέχθηκαν να μην λειτουργούν αποσπασματικά, αλλά να υπηρετούν την αναπτυξιακή στρατηγική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου