VIDEO: Υψηλή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων σε ολόκληρη την Ελλάδα!

Δυστυχώς από την υψηλή νευρικότητα, περάσαμε στην κρίση στο Αιγαίο, που πλέον είναι ένα γεγονός με διαρκή και συνεχή εξέλιξη… Το που θα φτάσει αυτό, δυστυχώς το ξέρουν μόνο οι Τούρκοι και… η ελληνική κυβέρνηση, ανάλογα με το απαραίτητο ή όχι σθένος που θα δείξει! Ήδη τα τρία συνοδευτικά πολεμικά πλοία του τουρκικού Π.Ν, μαζί με το Νορβηγικό σκάφος σεισμικών ερευνών M/V BERGEN SURVEYOR, ξεκίνησαν από την Αττάλεια και τα ελληνικά ραντάρ έχουν «κλειδώσει» πάνω τους και τα ακολουθούν σπιθαμή προς σπιθαμή. Aρχικά, κινήθηκαν προς τα όρια της τουρκικής και ελληνικής υφαλοκρηπίδας και τώρα κινούνται ανατολικά, εγγύτερα στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα.
Τα νορβηγικά σκάφη παρακολουθούνται από απόσταση από μία φρεγάτα και ένα περιπολικό του τουρκικού Ναυτικού, ενώ στην περιοχή πετούν αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CN-235-100. Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας πέρασαν άμεσα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και η κυπριακή Εθνοφρουρά εδώ και λίγες ώρες. Στην Πολεμική Αεροπορία, που αναμένεται για άλλη μια φορά να σηκώσει το βάρος της κρίσης σε ό,τι αφορά την στρατιωτική αντιμετώπιση του ζητήματος, υπήρξε ανάκληση αδειών για την ερχόμενη εβδομάδα, τουλάχιστον. Η ελληνική Π.Α θα φιλοξενήσει και ισραηλινά μαχητικά στις βάσεις του Αράξου και της Ανδραβίδας, αν απαιτηθεί μεταστάθμευσή τους στην Ελλάδα στο πλαίσιο του ελληνο-ισραηλινού συμφώνου συμμαχικής δράσης. Η ίδια εικόνα επικρατεί και στους υπόλοιπους Κλάδους, με το Πολεμικό Ναυτικό να είναι αυτό που θα έχει το ρόλο που είχε και τον Οκτώβριο του 2008 (αν βέβαια οι Νορβηγοί δεν πειστούν ότι πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα από την περιοχή μετά τα ελληνικά διαβήματα), δηλαδή αυτό που θα καλέσει τα νορβηγικά και τα τουρκικά σκάφη να αποχωρήσουν από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Ήδη έχει δοθεί εντολή, δυνάμεις του στόλου μας να κινηθούν προς την περιοχή και όταν και εάν οι Τούρκοι και οι Νορβηγοί εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, να τους καλέσουν να αποχωρήσουν. Εάν δεν συμμορφωθούν, τότε ανάλογα με την στάση που θα τηρήσει η πολιτική ηγεσία του τόπου όλα είναι ανοιχτά, αλλά το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι εάν επιτραπεί διείσδυση και παραμονή εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Καστελόριζο και αυτό δεν απαντηθεί με τον μόνο και απόλυτο τρόπο που όλοι μας καταλαβαίνουμε πολύ καλά, δημιουργείται μία De Facto κατάσταση στην περιοχή, πολύ πιο εξευτελιστική και επικίνδυνη από αυτή των Ιμίων και των «Γκρίζων Ζωνών», καθώς πλέον μιλάμε για κατάληψη ελληνικών συνόρων, συμφερόντων, θάλασσας… Εάν η γενικότερη στρατηγική συγκυρία ευνοεί την ελληνική πλευρά, αναμφίβολα δεν θα πρέπει να διστάσουμε!
Αυτά καλείται να τα ζυγίσει η κυβέρνηση της χώρας και κυρίως να ζυγίσει καλά ότι στο Καστελόριζο κατοικούν Έλληνες πολίτες και όχι κατσίκες και πως ο θαλάσσιος χώρος αυτού, πέραν των όσων άλλων, αποτελεί το μείζονος σημασίας θαλάσσιο σύνορό μας, που θα καθορίσει ΑΟΖ, είτε σε εμάς, είτε στους Τούρκους, εάν αυτό τους… επιτραπεί! Ελπίζουμε μέσα από την καρδιά μας, όλοι, να τελειώσει προς το συμφέρον αυτή η ιστορία και πάνω από όλα αναίμακτα, όμως το τονίζουμε και πάλι… πλέον όλα είναι ανοιχτά!
ΥΣΤ: Το βίντεο που ακολουθεί είναι αφιερωμένο στους άντρες και τις γυναίκες που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας! Το ηθικό τους είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι αυτή την στιγμή είναι χαλύβδινο! Ας μην το τσαλακώσουν οι πολιτικοί μας άλλη μία φορά!