Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Περίεργα παιχνίδια από τη «Χουριέτ»…


 

Με μεγάλη έκπληξη είδαμε στον ιστότοπο της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ, της «ανεξάρτητης», ξέρετε, που «έστησε» το σκηνικό των Ιμίων, να αφιερώνει εκτενές άρθρο ΚΑΤΑ του πρώην αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου Φράγκου Φραγκούλη, τον οποίον, ούτε λίγο, ούτε πολύ, τον συνδέει με το ατόπημα του ευέλπιδος, περί χούντας, επικαλούμενη μάλιστα την εφημερίδα «Τα Νέα».
Ο Φραγκούλης θεωρείται, κατά τη Χουριέτ, από τον ελληνικό Τύπο, ως έχων σχηματίσει γύρω του ένα «σκοτεινό παρακράτος» και παρουσιάζει τον πρώην και ελπίζουμε τέως πρωθυπουργό ΓΑΠ να ικετεύει τον πρώην υπουργό Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη «να έχει το νου στον στρατό» (!) η Χουριέτ υποστηρίζει ότι γύρω από τον πρώην Α/ΓΕΣ είχε σχηματιστεί ένας εθνικιστικός πυρήνας, υπεύθυνος και την τάφρο του Έβρου!
Τέλος, η εφημερίδα χαιρετίζει την κίνηση της κυβέρνησης Παπανδρέου, που έστω και την τελευταία στιγμή πριν πέσει καθάρισε τους πυρήνες αυτούς, στέλνοντας στο σπίτι τους 16 στρατηγούς, αναφέρει χαρακτηριστικά!
Είναι προφανές ότι στο κλίμα αυτό που διαμορφώνεται δεν μπορούμε παρά να προσθέσουμε τη φωνή μας σε αυτές που προειδοποιούν ότι το παιχνίδι είναι πολύ ευρύτερο από την δήθεν ανησυχία για μη δημοκρατικά σχέδια αξιωματικών στην Ελλάδα, ή τις όποιες γραφειοκρατικές συγκρούσεις ανάμεσα σε αξιωματικούς. Όταν μια τουρκική εφημερίδα δείχνει τόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον για συγκεκριμένους αξιωματικούς δεν μπορεί εμάς να μας αφήνει αδιάφορους… Και οι Τούρκοι θα είχαν πολλούς λόγους να μη γουστάρουν τον συγκεκριμένο στρατηγό…
Και πολύ έχει «τσούξει» αυτή η τάφρος στον Έβρο στην Τουρκία, απάντηση σε όσους την πολέμησαν και εντός των τειχών…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου