Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

«Αποκατάσταση» του Καστελορίζου διέταξε ο Επίτροπος Όλι Ρεν…


 

Έπιασε τόπο η ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς, αφού κινητοποιήθηκε το… σύστημα στην Ελλάδα και τις Βρυξέλλες, καταφέρνοντας να παράξουν απτό αποτέλεσμα.
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Όλι Ρεν, ζήτησε από τις υπηρεσίες της Κομισιόν να διορθώσουν άμεσα τον χάρτης των χωρών της Ευρωζώνης, από τον οποίο έλειπε το Καστελόριζο. Τον Όλι Ρεν ειδοποίησε η Επίτροπος στην Κομισιόν, Μαρία Δαμανάκη απευθύνοντάς του χθες, σχετική επιστολή. Επιστολή έστειλε σήμερα το πρωί στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μπαρόζο, ο ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ, Νικόλαος Σαλαβράκος:
Στην επιστολή του ο Ευρωβουλευτής χαρακτήρισε το Καστελόριζο ως «όριο της Ευρώπης προς Ανατολάς», και επισήμανε στον Μπαρόζο ότι η ιδιαίτερη ελληνική ευαισθησία οφείλεται και στην «αρπακτική διάθεση της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδος», καθιστώντας αυτές τις παραλείψεις ύποπτες και καταδικαστέες». Το θέμα είναι ότι αποκαταστάθηκε το λάθος (δεν βάζουμε ερωτηματικό, επιδεικνύοντας την καλή μας διάθεση απέναντι στην Κομισιόν…) και το Καστελόριζο θα αποτυπώνεται πλέον ως εσχατιά της Ενωμένης Ευρώπης σε μια κρίσιμη γεωστρατηγικά περιοχή, μαζί με την Κυπριακή Δημοκρατία…
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα ήγειραν στην Ελλάδα με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και οι βουλευτές του κόμματος, Λεβέντης, Τσούκαλης και Ψαριανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου