Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Βρήκε... πετρέλαιο η συνάντηση με τους νεολαίους στην Αχαρνών



ImageΜε αιχμή το αγροτικό πετρέλαιο και μια δέσμη 12 θεμάτων ζωηρού ενδιαφέροντος για τους επαγγελματίες του αγροτικού χώρου, κύλησε η συνάντηση που είχαν το βράδυ της Τετάρτης οι 20 εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (Σκανδαλίδης, Δριβελέγκας, Ροντούλης) και στελέχη των οργανισμών (ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ). Από την πλευρά των αγροτών Χρήστος Γκόντιας και Γιάννης Παναγής επιμένουν ότι ο υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης δεσμεύθηκε να συμπεριλάβει στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο ολοκληρωμένη λύση για το αγροτικό πετρέλαιο. Στη λύση θα προβλέπεται «φθηνό» αγροτικό πετρέλαιο, το οποίο οι αγρότες θα προμηθεύονται μέχρι κάποιο όριο με ειδική κάρτα από τα πρατήρια καυσίμων.
Στα υπόλοιπα θέματα που εξετάσθηκαν στη συνάντηση της Αχαρνών περιλαμβάνονται τα θέμα των γεωτρήσεων μέχρι τον Ιούνιο, για το οποίο αναμένεται νέα εξάμηνη παράταση στη διαδικασία έκδοσης αδειών και το θέμα με τα «χαράτσια» της ΔΕΗ στους αποθηκευτικούς χώρους και τις σταβλικές εγκαταστάσεις των κτηνοτρόφων, για το οποίο αναμένεται ειδική μέριμνα από την ΔΕΗ σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Ακόμη τέθηκαν μετ’ επιτάσεως η προώθηση της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης με 40 ευρώ το στρέμμα για τα ζαχαρότευτλα, η επίσπευση των πληρωμών σε προϊόντα όπως η βιομηχανική ντομάτα, τα βιομηχανικά ροδάκινα και οι ελαιούχοι σπόροι, η πρόοδος στην αξιολόγηση των Σχεδίων Βελτίωσης και η επέκταση των ζημιογόνων αιτίων από τον ΕΛΓΑ, καθώς, όπως λέγεται, τώρα, λεφτά υπάρχουν!
Στο τραπέζι έπεσε και το θέμα της αδειοδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων. Ο υφυπουργός Α. Ροντούλης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι η ΚΥΑ αναμένεται σε περίπου 15 ημέρες και οι κτηνοτρόφοι θα οφείλουν πλέον να εκδίδουν την άδεια για τις σταβλικές τους εγκαταστάσεις.
Τέλος, η ηγεσία του υπουργείου μίλησε για παράταση στην εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών προς τον ΟΓΑ έως ότου οι παραγωγοί πληρωθούν την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης, αλλά και την ανάγκη σύστασης μιας Επιτροπής από αγρότες του Πανελλαδικού για τα ζητήματα που άπτονται της νέας ΚΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου