Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Πουλάνε τρέλα στα Σκόπια προς κάθε κατεύθυνση…


 

Μεγάλη επιθυμία για διευθέτηση των προβλημάτων με την Ελλάδα δείχνουν τις τελευταίες ώρες οι Σκοπιανοί, ζητώντας τον καθορισμό «οδικού χάρτη» που θα οδηγήσει στην εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων κατά τη διάρκεια των αρχικών σταδίων των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας με την ΕΕ!
Αυτό ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ποπόσκι, δηλαδή, με απλά λόγια, «βάλτε μας στην ΕΕ και εμείς στα πρώτα στάδια θα φροντίσουμε να κλείσουμε το πρόβλημα»! Η τακτική δεν θα πρέπει να μας ξενίζει, καθώς είναι παρόμοια με αυτή της Τουρκία, να τάζει «λαγούς με πετραχήλια» αρκεί να πάρει πρώτα αυτό που αποτελεί γι’ αυτήν προτεραιότητα.
Αυτή η τακτική αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου ο Πόποσκι υπογράμμισε την ανάγκη εξεύρεσης, χωρίς άλλη καθυστέρηση, κοινά αποδεκτής λύσης, που δεν θα πλήττει την εθνική, πολιτιστική και γλωσσική ταυτότητα Ελλήνων και «Μακεδόνων». Και μόνο από τη διατύπωση καθίσταται προφανές ότι οι Σκοπιανοί δεν κάνουν πίσω ούτε χιλιοστό, παρότι δηλώνει ότι η παρούσα κατάσταση είναι επώδυνη, ενώ ζήτησε άρση των εμποδίων και ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου