Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Η Κομισιόν διαψεύδει τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη

 «Δεν υπάρχουν σχέδια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη». Αυτό δήλωσε την Πέμπτη στο «Βήμα» ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Π. Καρβούνης, απηχώντας της επίσημη θέση των Βρυξελλών.


 Η Κομισιόν διαψεύδει τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη

«Η επίλυση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας είναι θεμελιώδους σημασίας για όλη την ευρωζώνη» πρόσθεσε ο αξιωματούχος της Κομισιόν. Αντίστοιχη άποψη εξέφρασε την Τετάρτη ο επικεφαλής του Eurogroup κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Ο κ. Καρβούνης επιβεβαίωσε ότι η τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) θα βρεθεί στην Αθήνα στις 16 Ιανουαρίου. Την ίδια εβδομάδα θα επισκεφθεί την Αθήνα και ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν κ. Χορστ Ράιχενμπαχ. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Κομισιόν, «η τρόικα έρχεται στην Αθήνα αφενός για να εξετάσει την πρόοδο του παρόντος προγράμματος στήριξης της Ελλάδας και των προβλεπόμενων μεταρρυθμίσεων (οι οποίες αποτελούν προαπαιτούμενο για να αποδεσμευτεί η επόμενη δόση) και αφετέρου θα συζητήσει με τις ελληνικές αρχές τους όρους του αναμενόμενου δεύτερου προγράμματος στήριξης».
Επιστολή Χαν και Αντορ στον Λ. Παπαδήμο
Την εβδομάδα που αρχίζει στις 16 Ιανουαρίου ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης κ. Ράιχενμπαχ θα έχει επαφές με την κυβέρνηση για όλα τα θέματα που αφορούν στην τεχνική βοήθεια προς την Ελλάδα (ΕΣΠΑ, φοροδιαφυγή, αναδιάρθρωση του Δημοσίου).
Για το θέμα της επιτάχυνσης των επενδύσεων μέσω του ΕΣΠΑ, ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής κ. Γιοχάνες Χαν και ο Επίτροπος για θέματα απασχόλησης και κοινωνικών υποθέσεων κ. Λάζλο Αντορ έστειλαν όπως είχε συμφωνηθεί επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο στην οποία περιγράφουν τις απαραίτητες ενέργειες για να προχωρήσουν άμεσα τα έργα προτεραιότητας. Πηγές της Κομισιόν αναφέρουν ότι ο σκοπός της επίσκεψης του κ. Ράιχενμπαχ είναι μεταξύ άλλων η επιβεβαίωση από την πλευρά της Ομάδας Δράσης ότι τα έργα αυτά μπορούν να προσχωρήσουν άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου