Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Daily Telegraph: Αν είχατε μυαλό, δε θα φεύγατε ποτέ από τη δραχμή!


 


Σε άρθρο της βρετανικής εφημερίδας Daily Telegraph γίνεται λόγος για την προοπτική αποτελμάτωσης της Ελλάδος, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε περίπτωση επιστροφής στο εθνικό μας νόμισμα, τη δραχμή.

Συγκεκριμένα, το άρθρο αναφέρει ότι «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ: η χώρα δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματά της μέχρις ότου ξαναβρεί τη θέση της στην αγορά…» και «πως αν και αξιωματούχοι και λαός βλέπουν την επιστροφή στη δραχμή σαν “μια τρομακτική απειλή”, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αλλά μάλιστα θα μπορούσε αυτό να αποτελέσει τονωτική ένωση για την εκτίναξη των εξαγωγών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας».

Πώς είναι δυνατόν στα χρόνια της μεταπολιτευτικής «δημοκρατίας» τους, όπου πολλοί βουλευτικοί και υπουργικοί θώκοι κατελήφθησαν από επιστήμονες «οικονομολόγους», πώς αυτοί, λοιπόν, οι κύριοι καρεκλάτοι και οι συμβουλάτορες τους δεν διείδαν ότι η είσοδος μας στο ευρωνόμισμα ήταν μια καλοστημένη ενέδρα; Μια προσχεδιασμένη παγίδα, ώστε η Ελλάδα να οδηγηθεί σταδιακά και με μαθηματική ακρίβεια στα πλοκάμια των συνεχών δανειολήψεων, των διεθνών τοκογλύφων και του ΔΝΤ; Μια προδιαγεγραμμένη ρότα, που θα οδηγούσε στην ερήμωση της επαρχίας, την καταστροφή της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, της αλιείας, το κλείσιμο των εργοστασίων; Μια μεθόδευση που αποδυνάμωσε εντελώς την ζωοφόρο, εθνική παραγωγή, σε σημείο μηδενικών εξαγωγών και επιβεβλημένης πλέον καταφυγής σε εισαγόμενα προϊόντα και υπηρεσίες;

Τα ερωτήματα είναι ρητορικά, διότι γλυκιά είναι η ηδονή της εξουσίας, μετά συνοδείας απείρων προνομίων και οικονομικών… επιβραβεύσεων. Αυτά «εξασφαλίζει» η μισερή δουλοπρέπεια των πιστών και ξεπουλημένων υπηρετών, των ξενόδουλων μαριονετών και προδοτών της Εθνικής μας υπόστασης.

ΥΓ1: Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον επικαλούμενο «αρχιερέα της διαπλοκής» και πρωθυπουργό της εθνικής μας ντροπής, τον κ. Σημίτη, όταν, μετά του τότε συνεργάτη-συμβουλάτορά του και σημερινού πρωθυπουργού, κ. Παπαδήμο, στις αρχές του 2002, πανηγύριζαν, κρατώντας το νέο νόμισμα, μιας και είχαν ολοκληρώσει επιτυχώς την αποστολή τους, για την εθνική μας κατακρήμνιση;

ΥΓ2: Το άρθρο καταλήγει: «Εάν είχε επικρατήσει η λογική, η Ελλάδα δεν θα είχε φύγει ποτέ από τη δραχμή”. Σε μια Ελλάδα εξωνημένων και εθνοπροδοτών, η απάντηση δική σας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου