Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Πως θα ξοφλήσετε τα χαράτσια….


 Νέα ρύθμιση αναμένεται να ενταχθεί στο πλέγμα μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση ώστε να αυξηθεί ο ρυθμός εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

 Πως θα ξοφλήσετε τα χαράτσια….Στα μέτρα που εξετάζονται περιλαμβάνονται επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ημερησία»:
1. Η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε πολλές δόσεις που θα φτάνουν ή και θα ξεπερνούν τις 60, χωρίς να είναι αναγκαία προκαταβολή. Ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων θα προβλέπεται έκπτωση έως και 100% στις προσαυξήσεις που έχουν επιβληθεί λόγω εκπρόθεσμης πληρωμής οφειλών. Το ελάχιστο ποσό της μηνιαίας δόσης αναμένεται να μειωθεί από τα 500 στα 300 ευρώ.
2. Μπαίνει «φρένο» στην ακύρωση πράξεων διοικητικής εκτέλεσης, εάν ένα από τα χρέη κριθεί ως μη οφειλόμενο
3. Απλοποιούνται οι διαδικασίες για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων
4. Βελτιώνονται οι διατάξεις για την επίλυση φορολογικών διαφορών από την αρμόδια επιτροπή.
Ειδικά όσον αφορά στους δήμους είναι πιθανόν να προωθηθεί διακανονισμός για την εξόφληση οφειλών των δήμων προς το δημόσιο με συμψηφισμό των πόρων που τους χορηγούνται από το Κράτος.
Παράλληλα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προωθεί το ενιαίο σύστημα πληρωμών στο δημόσιο ενώ το υπουργείο Εσωτερικών θα ρυθμίσει τις διαδικασίες λήψης νέων δανείων των δήμων, ενώ θα προβλέπει και παράταση στην προθεσμία αποπληρωμής παλαιότερων δανείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου