Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Κύμα κακοκαιρίας έρχεται στη βόρεια Ελλάδα


 Ανήμερα των Φώτων θα «αγριέψει» ο καιρός στη βόρεια Ελλάδα καθώς αναμένονται χιόνια, βροχές και τοπικές καταιγίδες, καθώς και ισχυροί άνεμοι εντάσεως έως και 10 μποφόρ.

 Κύμα κακοκαιρίας έρχεται στη βόρεια ΕλλάδαΣύμφωνα με σημερινή πρόγνωση του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου «Μακεδονία», η επιδείνωση του καιρού θα αρχίσει από δυτικά, από το βράδυ της Πέμπτης.
Την Παρασκευή θα εκδηλωθούν ακραία καιρικά φαινόμενα στο νομό Θεσσαλονίκης, όπου το πρωί θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ το απόγευμα αναμένονται χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 400 μ. και χιονόνερο ακόμη και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Από το βράδυ της ίδιας ημέρας, θα πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 8 έως και 10 μποφόρ.
Το Σάββατο το πρωί, τα φαινόμενα αναμένεται σταδιακά να σταματήσουν στην Κεντρική Μακεδονία και μέχρι το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και καταιγίδες στις παράκτιες περιοχές.
Οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές και αναμένεται εκδήλωση παγετού, ενώ σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας θα επικρατεί «ολικός παγετός».
Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν μέχρι το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή, οπότε και αναμένεται βελτίωση του καιρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου