Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Διώξεις των Χριστιανών από μουσουλμάνους ανά τον κόσμο


 

Διώξεις των Χριστιανών από μουσουλμάνους ανά τον κόσμο./MEΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ/ΑΠΟwww.omologitis.org

Η λεγόμενη «αραβική άνοιξη» συνεχίζει τη μετάβαση της σε έναν «χριστιανικό χειμώνα,» συμπεριλαμβανομένων και των εθνών που υποβάλλονται σε δημοκρατικές αλλαγές, όπως η Αίγυπτος όπου η Μουσουλμανική Αδελφότητα και οι Salafis κυριάρχησαν στις εκλογές, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε άμα λάβουμε υπόψιν ότι η κυβέρνηση Ομπάμα είχε κάνει εκπαίδευση σε ισλαμιστές για διεξαγωγή εκλογών.

Τα αραβικά καθεστώτα που δεν ανατράπηκαν από την «αραβική άνοιξη» δέχονται αυξανόμενα την διεθνή πίεση. Αυτά περιλαμβάνουν το κοσμικό καθεστώς του Άσαντ στην Συρία, όπου οι χριστιανοί, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού, φοβούνται το για το μέλλον τους, έχοντας δει τις συνέπειες της δημοκρατίας σε γειτονικές χώρες όπως το Ιράκ, όπου μετά την πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ οι Χριστιανοί έχουν ολοκληρωτικά αποδεκατιστεί.
Εν τω μεταξύ, αποκαλύφθηκε ότι « απορρίπτονται οι αιτήσεις Χριστιανών που που ζητούν να υπαχθούν σε καθεστώς πρόσφυγα [στις ΗΠΑ] για τις διώξεις αντιμετωπίζουν και για τον πολλές φορές βέβαιο θάνατο λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων, στο πλαίσιο της Σαρία, ενώ συνολικά δεκάδες χιλιάδες μουσουλμανικές κοινότητες γίνονται αποδεκτές στις ΗΠΑ κάθε μήνα, παρά το γεγονός ότι δεν αντιμετωπίζουν θρησκευτικές διώξεις ».

Μοιρασμένα ανά κατηγορίες οι εκθέσεις, του Νοεμβρίου που αφορούν τις διώξεις των Χριστιανών από μουσουλμάνους ανά τον κόσμο περιλαμβάνει (και δεν περιορίζεται μόνο σε αυτές) τις ακόλουθες αναφορές, οι οποίες αναφέρονται σύμφωνα με το θέμα και σε αλφαβητική σειρά με βάση τη χώρα και όχι κατ ‘ανάγκη στην σοβαρότητα των διώξεων.

Εκκλησίες:

Αιθιοπία: Περισσότεροι από 500 μουσουλμάνοι μαθητές επικουρούμενοι από την μουσουλμανική αστυνομία έκαψαν μια εκκλησία, ενόσω κραύγαζαν «Allahu Akbar» (το οποίο κατά συνέπεια τοποθετεί με σαφήνεια την επίθεσή τους σε ισλαμικό πλαίσιο). Η εκκλησία χτίστηκε σε εκτάσεις που χρησιμοποιόταν από τους Χριστιανούς για περισσότερα από 60 χρόνια, αλλά τώρα το δικαστήριο έχει αποφανθεί ότι χτίστηκε «χωρίς άδεια».

Ινδονησία: Εκατοντάδες «σκληροπυρηνικοί» μουσουλμάνοι συσπειρώθηκαν για να επικρίνουν την «αλαζονεία» μιας πολιορκημένης εκκλησίας, που αν και διατηρείται σφραγισμένη από τις αρχές, έχει διαταχθεί να ανοίξει από το Ανώτατο Δικαστήριο. Τα μέλη της Εκκλησίας έχουν αναγκαστεί να τελούν τις Λειτουργίες τους στο πεζοδρόμιο, ακόμη και κορυφαίοι μουσουλμάνοι κληρικοί της Ινδονησίας προειδοποίησαν τους Χριστιανούς ότι θα ήταν «σοφό και συνετό» για την εκκλησία να υποχωρήσει «στα συναισθήματα των τοπικών πιστών, ειδικά των μουσουλμάνων».

Ιράν: Ο υπουργός των υπηρεσιών πληροφοριών του έθνους δήλωσε ότι στην χώρα του οι εκκλησίες σε σπίτια είναι απειλή για την ιρανική νεολαία, και εγκαινίασε μια νέα σειρά μέτρων για την καταπολέμηση της ανάπτυξης του κινήματος εκκλησία στο σπίτι στο Ιράν.

Νιγηρία: Ισλαμιστές μαχητές φωνάζοντας «Allahu Akbar» πραγματοποίησαν συντονισμένες επιθέσεις σε εκκλησίες και αστυνομικά τμήματα, συμπεριλαμβανομένης και μιας πυρκαγιάς σε μια σύναξη που «ως επί το πλείστον αποτελούταν από γυναίκες και παιδιά» σκοτώνοντας δεκάδες. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν σε μια περιοχή όπου εκατοντάδες άνθρωποι είχαν σκοτωθεί νωρίτερα κατά τη διάρκεια της βίας που ξέσπασε μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Jonathan, ένα Χριστιανό, ο οποίος είχε νικήσει τον Μουσουλμάνο αντίπαλό του τον Απρίλιο στις εκλογές.

Τουρκία: Η αρχαία εκκλησία της Αγίας Σοφίας  έχει μετατραπεί σε τζαμί. Διαγράφοντας σημαντικό ρόλο στην οικουμενική ιστορία, η εκκλησία για πρώτη φορά μετατράπηκε σε τζαμί το 1331 υπό κράτος τζιχάντ των Οθωμανών. Ως ένδειξη της εκκοσμικεύσεως, ωστόσο, το 1920 μετατράπηκε σε μουσείο. Ο μετασχηματισμός της πάλι σε τζαμί είναι μια αντανάκλαση της πορείας της Τουρκίας εκ νέου προς τον εξισλαμισμό.

Αποστασία και προσηλυτισμός.

Αφγανοί σε όλο τον κόσμο απειλούνται που εγκατέλειψαν το Ισλάμ και για την μεταστροφή τους στον χριστιανισμό. Ένας εξόριστος, ο οποίος άλλαξε το όνομά του αφού διέφυγε από το Αφγανιστάν το 2007, όταν ένα ισλαμικό δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τη αλλαξοπιστία του, λαμβάνει ακόμα απειλές: «Αυτοί [Αφγανοί αξιωματούχοι] ήταν πολύ θυμωμένοι και λένε ότι θα με χτύπησουν με μαχαίρι και θα με σκοτώσουν». Ακόμα και στη μακρινή Νορβηγία τον περασμένο Σεπτέμβριο, ένας Αφγανός που ασπαστικε τον Χριστιανισμό ζεματίστηκε με βραστό νερό και οξύ σε ένα κέντρο επεξεργασίας αιτήσεων άσυλου: « Αν δεν επιστρέψεις στο Ισλάμ, θα σε σκοτώσουμε» του είπαν αυτοί που του επιτέθηκαν.

Αλγερία: Πέντε χριστιανοί φυλακίστηκαν «για την τέλεση λατρείας σε μη καταχωριένη θέση» η Διεθνή Christian Concern (ICC), μια ομάδα υποστήριξης που ερευνά την υπόθεση, αναφέρει ότι οι πέντε χριστιανοί κατηγορούνται για «προσηλυτισμό», «μη εξουσιοδοτημένη λατρεία» και για «εξύβριση του Ισλάμ ».

Ιράν: Ο πάστορας Yousef Nadarkhani, που τράβηξε την προσοχή του κόσμου μετά από την φυλάκιση του και ο οποίος περιμένει την εκτέλεσή του για την έξοδο του από το Ισλάμ, και οι αξιωματούχοι συνεχίζουν να βρίσκουν δικαιολογίες να παραμένει έγκλειστος μέχρι να τον αναγκάσουν να παραιτηθεί από τον Χριστιανισμό, η τελευταία δικαιολογία που βρήκανε είναι ότι «όλοι μας γεννιόμαστε μουσουλμάνοι. Ένα ζευγάρι Χριστιανών «το οποίο είχε απαχθεί και κρατήθηκε παράνομα» από τις αρχές για οκτώ μήνες χωρίς καμία επίσημη επιβαρύνση, τελικά απελευθερώθηκε, αφότου υπέστει ξανά ξυλοδαρμό, και τώρα έχουν αποδράσει από την χώρα. Στην διάρκεια της φυλάκισης τους, υπέστησαν «γελοιοποίηση και απαξίωση» για την χριστιανική τους πίστη.

Κασμίρ: Μουσουλμάνοι αστυνομικοί συνέλαβαν και χτύπησανεπτά προσήλυτους από το Ισλάμ σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν μια ομολογία κατά του ιερέα που τους βάφτισε. Μετά ο Μεγάλος Μουφτής ισχυρίστηκε ότι οι νεαροί μουσουλμάνοι « παρασύρθηκαν» και «αναγκάστηκαν» να προσηλυτιστούν από έναν Αγγλικανό ιερέα «σε αντάλλαγμα χρημάτων» ο ιερέας συνελήφθη με έναν «ταπεινωτικό» τρόπο. Πρόσφατα απελευθερώθηκε και η ζωή του είναι πλέον σε «σοβαρό κίνδυνο».

Κένυα: Μια συμμορία μουσουλμάνων μαχαίρωσαν και χτύπησανμε σιδερένιες ράβδους έναν 25χρονο Σομαλό πρόσφυγα, σπάζοντας τα δόντια του, ξεγυμνώνοντας τον, καλύπτοντας τον με χώμα, και τον άφησαν αναίσθητο του κοντά σε μια εκκλησία. Αν και ανατράφηκε από την ηλικία των 7 ετών ως χριστιανός, δέχτηκε επίθεση με με την παραδοχή  «ότι ως Σομαλός γεννήθηκε Ισλαμιστής και συνεπώς είναι αποστάτης άξιος θανάτου».

Νιγηρία: Μια ομάδα παραστρατιωτικών μουσουλμάνων, οι Boko Haram,εκτέλεσαν τα δύο παιδιά ενός πρώην «τρομοκράτη» και «δολοφόνου» επειδή ασπάστηκε τον Χριστιανισμό. Όταν ήταν τρομοκράτης «ήταν αποφασισμένος να σχίσει τον λαιμό ενός χριστιανού θύματος», αλλά «ξαφνικά τον χτύπησε το βάρος του κακού που ήταν έτοιμος να κάνει», μετά από αυτήν την διαπίστωση ασπάστηκε και ο ίδιος τον Χριστιανισμό. «Τα μέλη της Boko Haram εισέβαλαν στο σπίτι του, απήγαγαν τα δύο παιδιά του και τον ενημέρωσαν ότι επρόκειτο να τα εκτελέσουν σε αντίποινο για την απιστία του στο Ισλάμ. Σφίγγοντας το τηλέφωνό του, ο άνθρωπος άκουσε τον ήχο των όπλων που δολοφόνησαν τα παιδιά του ».

Διάφορες Δολοφονίες.

Αίγυπτος: Μετά από μια διαμάχη που ένας χριστιανός σκότωσε κατά λάθος έναν μουσουλμάνο την οποία ξεκίνησε ο τελευταίος, χιλιάδες μουσουλμάνοι ξεσηκώθηκαν σε βίαια «συλλογική τιμωρία» των Κοπτών του χωριού. Δύο χριστιανοί «που δεν αποτελούσαν μέρος της φιλονικίας» έχασαν τη ζωή τους. Άλλοι μαχαιρώθηκαν και άλλοι πάθανε θανάσιμους τραυματισμούς. Ως συνήθως, «μετά τη θανάτωση των Κοπτών, οι μουσουλμάνοι ξέσπασαν σε κτηνωδίες, λεηλατώντας και καίγοντας χριστιανικές ιδιοκτησίες σπίτια και επιχειρήσεις.» Ακόμα κι έτσι, «οι μουσουλμάνοι επιμένουν ότι δεν έχουν ακόμη εκδικηθεί» τον θάνατο του ομόπιστου τους, και υπάρχουν φόβοι για « γενίκευση της σφαγής των Κοπτών.» Πολλοί Χριστιανοί έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους ή κρύβονται.

Κένυα: Ύποπτοι ισλαμιστές εξτρεμιστές, προφανώς εξοργισμένοι από την χρήση του κρασιού κατά τη διάρκεια της θείας κοινωνίας, το Ισλάμ απαγορεύει την κατανάλωση οινοπνεύματος, έριξαν μια χειροβομβίδα κοντά σε μια εκκλησία σκοτώνοντας δύο, συμπεριλαμβανομένου ενός8χρονου κοριτσιού, και τραυματίζοντας τρεις ακόμη. Ο πάστορας μιας άλλης εκκλησίας έλαβε απειλητικό μήνυμα είτε να εγκαταλείψει την περιοχή «μέσα σε 48 ώρες ή να δει εκρήξεις από βόμβες να παίρνουν την ζωή σου, ξέρουμε τα σπίτια σου, οι Χριστιανοί θα γνωρίσουν τον πόλεμο. Μην το πάρετε έτσι ελαφρά τη καρδία. Είμαστε για το λαιμό σας ».

Νιγηρία: Στον τελευταίο γύρο της βίας, λίγο μετά αφότου ακούστηκαν προσευχές σε τζαμί, εκατοντάδες οπλισμένοι Μουσουλμάνοι εισέβαλαν σε χριστιανικά χωριά της περιοχής, «σαν ένα σμήνος από μέλισσες» σκοτώνοντας, λεηλατώντας και καταστρέφοντας σχεδόν τα πάντα. Στο τέλος των 4ων ωρών φρενίτιδας, περίπου 150 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί, τουλάχιστον οι 130 από τους Χριστιανούς. Άλλοι 45 Χριστιανοί είχαν επίσης σκοτωθεί από άλλη περιοχή. «Allahu Akbar!» φώναζαν οι μουσουλμάνοι που έκαψαν, λεηλάτησαν και σκότωσαν εκατοντάδες ανθρώπους που εξακολουθούν να αγνοούνται. Οι επιθέσεις συμπεριλαμβάνουν την καταστροφή τουλάχιστον δέκα εκκλησιών. Σχεδόν όλοι οι χριστιανοί της περιοχής έχουν εγκαταλείψει πλέον την περιοχή.

Πακιστάν: Ένας 25χρονος Χριστιανός άνδρας πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από «έναν άγνωστο άντρα σε κάτι που η οικογένειά του πιστεύει ότι ήταν πράξη μιας ριζοσπαστικής μουσουλμανικής ομάδας που είχε βάλει ως στόχο έναν χριστιανό» σύμφωνα με τον γιο, «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο πατέρας μου σκοτώθηκε λόγω του κηρύγματος του της Βίβλου, δεν υπάρχει άλλος λόγος ». Άρχισε να λαμβάνει απειλές αφότου « έκφρασε την επιθυμία του να ξεκινήσει μια οργάνωση πρόνοιας για τους φτωχούς χριστιανούς» της περιοχής.

(Γαλλικός νεολογισμός: Γενικά η κατάχρηση, ο εξευτελισμός και η καταστολή των μη μουσουλμάνων ως «πολιτών δεύτερης κατηγορίας»)
Τα μεγαλύτερα περιστατικά dhimmitude τον Νοέμβριο του προέρχονται από δύο μουσουλμανικά έθνη διαβόητα για την παραβίαση των δικαιωμάτων των χριστιανών την Αίγυπτο και το Πακιστάνκανένα από τα οποία ακόμη ούτε καν αναφέρονται στην πρόσφατη  έκθεση της Διεθνής Θρησκευτικής Ελευθερίας (International Religious Freedom report) του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών:

Αίγυπτος: Μετά την σφαγή του Maspero τον Οκτώβριο, όταν ο στρατός σκότωσε δεκάδες Χριστιανών, μερικές εκ των οποίων πατήθηκαν  σκόπιμα από τεθωρακισμένα οχήματα, η στρατιωτική εισαγγελία της Αιγύπτου έθεσε υπό κράτηση 34 χριστιανούς, συμπεριλαμβανομένων εφήβων κάτω των 16 ετών, με την κατηγορία της «υποκίνησης της βίας, και της μεταφοράς όπλων και προσβολής των ένοπλων δυνάμεων», πολλοί από τους κρατούμενους δεν ήταν καν στο προαναφερθέν περιστατικό και περισυλλέχτηκαν από τους δρόμους μόνο «επειδή είναι χριστιανοί». Τρεις είναι κάτω των 16 ετών, εκ των οποίων ο ένας αφότου εγχειρίσθηκε για την εξαγωγή μιας σφαίρας από το σαγόνι του, παρέμεινε αλυσοδεμένος στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Εκατοντάδες χριστιανοί επίσης δέχθηκαν επιθέσεις από μουσουλμάνους με πέτρες και ρίψεις μπουκαλιών όταν οι χριστιανοί διαδήλωσαν κατά της βίας στο Maspero: «Υποστηρικτές μιας ισλαμιστών υποψηφίων για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές προσχώρησαν στην επίθεση κατά των Κόπτων». Εν τω μεταξύ, ένας ανώτερος ηγέτης του κόμματος Salafi , το οποία ήρθε δεύτερο μετά την Μουσουλμανική Αδελφότητα στις πρόσφατες εκλογές, κατηγόρησε τους Χριστιανούς για την ίδια την σφαγή τους, λέγοντας «η κατάρα του Αλλάχ πάνω τους». Οι ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, υποστήριξαν ότι μόνο «οι αλκοολικοι, οι ναρκομανείς και οι μοιχοί» είναι κατά την εφαρμογή της Σαρία -σαφής αναφορά προς τους χριστιανούς της Αιγύπτου.

Πακιστάν: Μια νέα Έκθεση Επιτροπής της κυβέρνησης των ΗΠΑ δείχνει ότι τα πακιστανικά σχολικά εγχειρίδια προωθούν την μισαλλοδοξία κατά των Χριστιανών, Ινδουιστών, και όλων των μη μουσουλμάνων, ενώ οι περισσότεροι δάσκαλοι βλέπουν τις θρησκευτικές μειονότητες ως «εχθρούς του Ισλάμ» όπως και «Οι θρησκευτικές μειονότητες συχνά παρουσιάζονται ως κατώτερες ή δεύτερης κατηγορίας πολιτών στους οποίους έχουν χορηγηθεί περιορισμένα δικαιώματα και προνόμια από τους μουσουλμάνους του γενναιόδωρου Πακιστάν, κάτι για το οποίο θα πρέπει να είναι ευγνώμονες» σημειώνει η έκθεση. Κατά συνέπεια, σε μια απόπειρα κλοπής γης ομάδες της μουσουλμανικής αστυνομίας και ενός συνταξιούχου στρατιωτικού αξιωματούχου, κτύπησαν δύο χριστιανές γυναίκες με «γκλομπ και γροθιές» προκαλώντας ένα σοβαρό τραύμα σε ένα από τα μάτια των γυναικών όταν μια από τις γυναίκες υπεράσπισε την γης τους και πυροβόλησαν τους Χριστιανούς που ήρθαν να βοηθήσουν τις γυναίκες. «Τα τελευταία χρόνια οι Μουσουλμάνοι έχουν κάνει αρκετές προσπάθειες να καταλάβουν γη από τους Χριστιανούς, συνήθως με επιτυχία επειδή ως συνήθως οι χριστιανοί είναι μια περιθωριοποιημένη μειονότητα». Ομοίως στο πλαίσιο μιας «ψευδούς κατηγορίας για κλοπή» ένα χριστιανό ζευγάρι συνελήφθη καιξυλοκοπήθηκε άγρια ​​από την αστυνομία, η έγκυος γυναίκα δέχτηκε «κλοτσιές και γροθιές» ενόσω οι ανακριτές της την απειλούσαν ότι θα «σκοτώσουν το αγέννητο έμβρυο της». Ένας αστυνομικός πρόσφερε την άρση των κατηγοριών για κλοπή αν ο σύζυγος μόνο «αποκήρυττε τον Χριστιανισμό και ασπαζόταν το Ισλαμισμό».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου