Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Για ένταση στα Ίμια κάνουν λόγο οι Τούρκοι


 


Άρχισε και φέτος η “μάχη της τσιπούρας” γύρω από τα ελληνικά κατά τ΄ άλλα Ίμια!
Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων “σκάφος της Τουρκικής ακτοφυλακής εμπόδισε σκάφος της Ελληνικού ΛΣ που είχε μπει μέσα στα τουρκικά ύδατα στις βραχονησίδες Ίμια”! Τουρκικά χωρικά ύδατα στα Ίμια δεν υπάρχουν αλλά οι Τούρκοι σταθερά από το 1996 προσπαθούν να τα επιβάλουν.
Σύμφωνα πάντα με όσα γράφουν οι Τούρκοι “το σκάφος του Ελληνικού λιμενικού που συνόδευε Έλληνες ψαράδες που ψάρευαν έχοντας περάσει τα Ίμια, ανάμεσα στα νησιά Τσατάλ και Τσαβούς, εμποδίστηκε να προχωρήσει στα τουρκικά ύδατα από σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής”.
Τα τουρκικά ρεπορτάζ αναφέρουν ότι “ψαράδες από Κω, Κάλυμνο και Λέρο θέλησαν να ρίξουν δίχτυα κοντά στις βραχονησίδες Ίμια. Όταν το σκάφος του Ελληνικού λιμενικού που τα συνόδευε μπήκε στ τουρκικά χωρικά ύδατα, έφτασε στην περιοχή το σκάφος Νο 1 της Τουρκικής Ακτοφυλακής από το λιμάνι του Μπόντρουμ με καπετάνιο τον Μελίχ Γκετζντίλ. Το τουρκικό σκάφος μπήκε μπροστά από το ελληνικό και άρχισε να περιμένει. Ενώ οι ψαράδες συνέχιζαν το ψάρεμα τους το τουρκικό και το ελληνικό σκάφος συνέχισαν να περιμένουν μπροστά στα Ίμια”.
Το ενδιαφέρον των ψαράδων γύρω από τα Ίμια αυτή τη περίοδο είναι αυξημένο,αφού είναι η εποχή της τσιπούρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου